За трета поредна година Габрово ще бъде домакин на мемориалния турнир по хандбал „Георги Добрев”

Za-trеta-porеdna-godina-Gabrovo-shtе-badе-domakin-na-mеmorialniia-turnir-po-handbal--Gеorgi-Dobrеvv
handbalen-turnir-17-10-19.jpg
Над 150 деца до 10 години от Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен и Белене ще се състезават за призовете в Третия Мемориален хандбален турнир „Георги Добрев“, който ще се проведе на 19- 20 октомври в спортна зала „Орловец с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по програма „Децата и спортният клуб”. 13 отбора – момчета и момичета до 10 години, ще играят на принципа всеки срещу всеки. 

13 отбора – момчета и момичета до 10 години, ще играят на принципа всеки срещу всеки. Габрово участва с 4 отбора – два на ХК „Чардафон“ и два на ХК „Бъки“. „Започнахме да организираме този турнир преди 3 години с идеята да запалим искрата у подрастващите и те да усетят емоцията, която произтича в хандбала. В същото време искаме да отдадем необходимата почит към личността на Георги Добрев – хандбалист с огромно сърце, учител, треньор, състезател, съдия, делегат. Днешните деца, трениращи хандбал, не са имали възможността да се докоснат до таланта на Георги Добрев, но е важно да знаят кой е той и каква следа е оставил след себе си.“, коментира председателят на ХК „Чардафон“ и треньор на подрастващите Милена Иванова. Най-интересните двубои от мемориалния турнир „Георги Добрев“ ще се проведат на 20 октомври в спортна зала „Орловец“ с начален час 8:30. Турнирът ще приключи с официално закриване и награждаване на отборите около 16:00 часа. „Георги Добрев е човекът, който ме върна в Габрово, вдъхнови ме и ми даде сили заедно с хората около мен да възродя мъжкия хандбал в града. Няма думи, с които да опиша уважението, което и до днес изпитвам към неговата личност. Искам малките хандбалисти не само от Габрово, но и от страната да знаят кой е Георги Добрев и да се гордеят с него както се гордеем ние – големите. Хандбалният турнир в негова памет е чудесна възможност децата да прекарат повече време с родителите си, а това е много важно в днешното ни забързано ежедневие. Надявам се и тази година на 20 октомври спортна зала „Орловец” да бъде пълна с деца, техните родители и почитателите на хандбалния спорт. Георги Добрев го заслужава.“, допълни Христо Данаилов – треньор и състезател от мъжкия отбор на ХК „Чардафон“.

В неделя мъжкият отбор на „Чардафон“ посреща ХК „НСА” на свой терен. Интригуващата среща от 3-ти кръг на А Републиканска хандбална група – мъже е с начален час 17:00.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото