За Трабант феста в Трявна се очакват над 70 автомобила

Топ новина! Izl-skanite-trabancheta-byaha-mechta-po-vreme-na-sotsa---za--sapunerka--se-chakashe-10-godini
Излъсканите трабанчета бяха мечта по време на соца - за "сапунерка" се чакаше 10 години

За втора поредна година в събота, 26 май 2018 г., Трявна е домакин на Трабант фест, който ще събере собственици, съмишленици и фенове на германската марка от цяла България, информира за вестника Илиян Кунчев, който уточни, че организатор на на проявата е Национален Клуб Трабант.

За втора поредна година в събота, 26 май 2018 г., Трявна е домакин на Трабант фест, който ще събере собственици, съмишленици и фенове на германската марка от цяла България, информира за вестника Илиян Кунчев, който уточни, че организатор на на проявата е Национален Клуб Трабант.

За Трабант феста се очаква да пристигнат над 70 автомобила от всички краища на страната - София, Монтана, Ботевград, Плевен, Велико Търново, Исперих, Лозница, Търговище, Силистра, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Благоевград и др., както и представители на румънския Трабант клуб.

Автопаркът от соц-возила се очаква да събере представители на различни поколения коли от тази марка - от началния етап до края на тяхното производство. Очакванията на организаторите са в Трявна да пристигне един от най-старите автомобили Трабант 600, произведен през 1963 г. , който е собственост на Кольо Тончев от Добрич. Освен него феновете на популярната германска марка ще имат възможност да видят и един от рядко срещаните и впечатляващ със своя удивителен вид и дизайн - Трабант 600 комби, собственост на Илиян Кунчев от Плевен. Сред заявилите участие са и две лимузини - полицейският трабант на Вълчо Стаменовски от Ботевград, оборудван с необходимите му принадлежности, както и Трабант 4х4, собственост на Спас Данев от София.

Очаква се в Трявна да присъства и депутатът Милен Михов със своя трабант. Освен тях ще бъдат изложени и показани напълно реставрирани и в оригинален вид автомобили, впечатляващи с възраст и автентичност, с атрактивен дизайн, с различни технически характеристики, тунинговани и кабрио модели. По време на Трабант феста се очаква и присъствието на няколко автомобила от марката „Вартбург“, като единият от тях ще е най-старият „Вартбург 311“, производство от 1965 г., собственост на Петър Георгиев от Добрич. Сред атракциите на феста ще бъде присъствието и на правителствения автомобил „Чайка“, собственост на Иван Александров от Велико Търново, информира още Илиян Кунчев.

Началото на Събора на трабантчетата е в 10.00 часа, с регистрация и подреждане на централния площад в в Трявна пред паметника на Петко Славейков. Официално старта на сълбитието ще даде кмета на града Дончо Захариев, под чиято егида се провежда Трабант феста. Той ще представи своя ретро автомобил с марка ЗАЗ - 965 от 1963 г.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни