За първи път в Севлиево гостува Кинематограф.BG.

Za-parvi-pat-v-Sеvliеvo-gostuva-Kinеmatograf.BG.-
eat-me-26-01-20.jpg
Платформата, създадена от Юлиян Спасов, интегрира в себе си сайта www.kinematograf.bg и позволява гледане, споделяне и подкрепа на най-добрите къси филми от света и България.

Проектът стартира през 2012 г. и бързо се превръща в най-големия сайт за късометражно кино на Балканския полуостров, а днес е сред ТОП 5 в света, предоставяйки над 1 200 филма, свободни за гледане. Представените държави са 64.

Зрителите ще се докоснат до по-малко популярния жанр в киното – късата форма - която обаче предлага много възможности, защото е по-динамична, по-експресивна и не на последно място по-достъпна. В късото кино най-важна е идеята, историята, която искаш да разкажеш. Това е особено ценно за онези, които имат интерес в областта на киното.

Независимо че са кратки, филмите, които ще бъдат показани, са на световно ниво, носители са на престижни отличия и ви обещаваме, че ще провокират въображението ви.

При бъдещите гостувания на Кинематограф.BG в Севлиево гостите ни ще могат да се докоснат до практиката и ще се срещнат с действащи кино активисти – режисьори, кино критици и актьори. А за завършващите дванайсетокласници, които са избрали да продължат образованието си в София (не само режисура, кинознание и т.н., но и други (не)хуманитарни специалности), Кинематограф.BG може да предложи стаж/практика на онези от тях, които имат интерес в областта на киното.

Севлиевци ще видят 3 български филма и 4 заглавия от Норвегия, Нова Зеландия, Великобритания и Русия.

Прожекцията е с вход свободен, продължителността на събитието е 90 минути.

Очакваме Ви на 29 януари 2020 г. от 18:00 часа в галерия Арт-Зона – трети етаж на Тренинг център на „Идеал Стандарт – Видима“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Арт

Към началото