Явор Божанков: Изборът ни в неделя е по оста „Изток-Запад“

Препоръчана!
Трябва да решим: европейски икономически модел или нов авторитарен режим, категоричен в водачът на листата на „ПП-ДБ“

В неделя трябва да направим своя избор: европейския икономически модел или нов авторитарен режим от типа „Вучич-Орбан“. Това е избор „Изток-Запад“, заяви водачът на листата на „ПП-ДБ“ за Габровска област Явор Божанков. 
„Ако не се справим с тази политическа криза, ако не направим работещо демократично правителство - колкото и да е трудно това, България е изправена пред реалната опасност да тръгне по пътя на едноличното управление. Следва вълна за президентска република и ще последва нещо друго, което, повярвайте ми, на нашите географски ширини носи огромен риск“, категоричен е 34-годишният юрист и дава примери в подкрепа на тезата си: 
„Ако до 2014 година Борисов, макар и с нежелание, все пак се съобразяваше с демократичните процедури – идваше в парламента, отговаряше на журналисти, то сега сме свидетели на съвършено различен стил. Плашещо е, че поведението и на двете политически сили: ГЕРБ и ДПС, вече е идентично, сякаш диктувано от един и същ мозъчен тръст:
И Борисов, и лидерите на ДПС не дават интервюта, те не отговарят на журналистически въпроси – те съобщават. Ако се появят в Парламента, те не излизат да говорят от трибуната, но за сметка на това говорят в кулоарите. Борисов е едноличен тип ръководител. И именно такава ос вече се създава в Европа. С една-единствена цел: демократичните процедури да се прескачат. И това е една сигурна стъпка към диктатурата!“
„ПП-ДБ“ пое отговорността да управлява в нелеко за България време. Време, в което беше задължително да има правителство. Макар и нашата политическа сила да плати висока цена за това, че пое тази отговорност“, казва още Божанков. 
Често чувам в кампанията: „Аз няма да гласувам. Нищо не става“. Но именно масовият вот е решението на политическата криза. Масовият вот нулира купения вот.  Масовият вот обезсмисля всяка зависимост, заявява Явор Божанков, за когото в неделя можете да гласувате с преференция 101 и номер 14 в бюлетината. 


Материалите, свързани с изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, насрочени за 9 юни, са платени публикации във в. "100 вести", предоставени от партиите и коалициите съгласно сключен договор за отразяване на предизборните им кампании.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни