Всяка демокрация започва и завършва с избор - правилният я изгражда, грешният я убива

Водеща!
Асен Даскалов, кандидат за народен представител от ДСБ за област Габрово в листа № 14, преференция 105

Уроците, които научих досега, не ме изморяват или обезсърчават – те ме амбицират, дават ми нова енергия и определят моите действия всеки ден.
Силата ми е в генерирането на идеи, а опитът и знанията, които съм натрупал, ще ми помогнат за тяхното осъществяване. Научих се, че винаги трябва да се боря и да бъда не само издръжлив, но и търпелив. Научих се да бъда силен, но и смирен, да бъда гъвкав, но в приемливи граници, да бъда отговорен. В общуването си с хората се научих по-малко да говоря и повече да се вслушвам. Научих и че колкото по-далеч отивам, толкова повече усещам притегателната сила на най-важното за мен – моето семейство и мястото, където е нашият дом. Мястото, което моите деца наричат „у дома“.
Вярвам, че много хора ще се съгласят с мен, и това ме мотивира в избора ми да съм кандидат за народен представител. 
Затова сега се обръщам към Вас и към всички, които се колебаят дали да отидат да гласуват.
Краят на предизборната кампания е точката на най-голямото напрежение в развитието на обществения живот. Еверест-ът на политическото усилие са изборите. Всяка една демокрация започва и завършва с избор. Правилният избор я изгражда, неправилният я убива. Гласуването е привилегия. А да гласуваш правилно, означава да надскочиш себе си. Да се откроиш от останалите, защото притежаваш силата да определяш бъдещето. В гласуването като процес обаче няма нищо сложно. То е като... като да си миеш зъбите. Но спреш ли да го правиш – те „покафеняват“.
Вкопчени в собственото си оцеляване, политическите актьори днес стават все по-еднакви. Стремежът на кандидатите за самореклама е все по-натрапчив, а избирателят логично все повече губи интерес. Расте безразличието. Пропастта между кандидати, партии и политики – от една страна, и избирателя от друга – е толкова голяма, че взаимно не се чуват. Отделните партии си говорят една с друга, а разговорът между кандидати и избиратели е сведен до това, четирите предизборни седмици просто да отминат. Надпартийното, изконно националното остават заедно с човешкото, натикани някъде между десния и левия ъгъл на ринга.
Да изградя мост над тази пропаст – това е моята задача. Работя за непрекъсната комуникация между гражданите и избраните от тях народни представители. Притежавам нужната упоритост и издържливост за това, и знам че критичното мислене у хората само по себе си не води до нищо, ако не бъде чуто. И обратно – дори и най-отговорният народен представител би бил обикновен чиновник без импулсите от хората в неговия избирателен район. 
Не на последно място, ние в Дряново, Трявна, Севлиево, Габрово и селата в областта искаме да бъдем забелязани и трябва да бъдем чути. Отдалечеността ни от София не е недостатък, тя е предимство. Нощем звездите са най-ярки далеч от светлинното замърсяване на големия град. Встрани от забързаността на столицата, тук политическият поглед се избистря. 
Приоритетите придобиват кристална яснота. 
Отивам на тези избори без колебания за моя правилен избор и съм сигурен, че ще го направите и Вие.
 
Асен Даскалов в листа № 14, преференция 105


Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни