Григор Григоров: Грижата за възрастните ни родители трябва да продължи

Препоръчана!
Кандидатът за народен представител от коалиция „ПП-ДБ“ има програма за пенсионерите

Григор Григоров е от Габрово. В листата на коалиция „ПП-ДБ“ е с номер 104 и е представител на „Да, България“. 
Завършил е Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово и Висшето военновъздушно училище в гр. Долна Митрополия със специалност „Инженер-пилот“. Има и две магистратури - по финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов и по здравен мениджмънт в МУ - гр. Плевен. До 2002 г. служи във военновъздушните сили на България. Сега работи във финансовата сфера.     
Семеен е, с едно пораснало вече дете.
През 2022 и 2023 година пенсиите в България са се увеличили значително по-бързо от инфлацията. Ако те бяха индексирани само с инфлацията, средната пенсия от 1 юли 2024 г. щеше да бъде 463 лева, а не 883 лева, обяснява Григоров и дава пример с пенсията на майка си, която се е увеличила почти със 100% през последните 2 години. В същото време лекарството, което тя пие всеки ден като сърдечно болна, вече струва 13 вместо 40 лева, заради разширяването на списъка с финансирани от Здравната каса медикаменти.
Този списък трябва да нараства непрекъснато, категоричен е кандидатът на „ПП-ДБ“ и вярва, че грижата за пенсионерите не се изчерпва само с тези суми. „Габрово има спешна нужда от социални услуги, които да осигуряват достойни старини на нашите бащи и майки. Дневни центрове, организирани от общината и финансирани от държавния бюджет, са нужни най-вече за страдащите от различни заболявания възрастни хора, чиито близки работят и не могат да им осигурят денонощна грижа в дома“, обяснява Григор Григоров. 

За Григор Григоров можете да гласувате с номер 14 в бюлетината и преференция 104. 

 В неделя, 8 юни, в рамките на инициативата „Нашата визия за България” екипът на „ПП-ДБ” в Габрово представи по интерактивен начин постиженията и приоритетите на кабинета „Денков”. Свежо, интересно и наситено с информация беше събитието и даде възможност на габровци да се запознаят лично с кандидатите за народни представители. В шатра „Здравеопазване” повече от 100 човека получиха безплатни здравни консултации от известния магистър-фармацевт Саад Алуани.

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни