Явор Божанков: „Наша задача е да се грижим за гражданите, подаващи сигнали за нарушения"

Водачът на листата на коалиция “ПП-ДБ“ за област Габрово подкрепи общинската съветничка Пепа Сомлева в битката є за прозрачност в работата на местната власт

„Гражданските сдружения имат важна роля за прозрачността и контрола над властта. Моята работа като народен представител е не само да търся решение на казусите, които те поставят, но и да защитавам гражданите, подаващи сигнали за нарушения.“ Това каза водачът на листата на коалиция „ПП-ДБ“ за област Габрово Явор Божанков при срещата си с общинската съветничка Пепа Сомлева от сдружение „Будно Габрово“. 
Той я подкрепи в битката й за прозрачност в работата на местната власт, след като преди седмица тя подаде сигнал в прокуратурата за серия от клевети срещу нея, публикувани в анонимни сайтове. 
Пепа Сомлева е категорична, че „медийната бухалка“ е задействана заради питанията й до общинската администрация в Габрово по повод продажбата на два имота през 2019 година. Парцелите, общинска собственост, са продадени без търг на инвеститор клас „А“ срещу ангажимента той да осигури 80 работни места за висококвалифицирани млади специалисти. Въпросът на Сомлева е има ли такива работни места и вече назначени служители. „Липсата на отговор означава, че има нещо скрито“, коментира Явор Божанков. 
„Съгласих се да се срещна с Вас, защото сте единственият народен представител, който идва на заседания на Общинския съвет в Габрово“, обясни Сомлева.
„Това е част от моите задължения на народен представител, коментира Божанков. На сесията видях, че местната власт в Габрово не работи добре. А когато прочетох за медийната атака срещу Вас, веднага си зададох въпроса „Защо?“, каза той и пое ангажимент да провери конкретния случай и да разбере в ресорното министерство дали моделът на източване на обществен ресурс без търг с фиктивни ангажименти не е мултиплициран в цялата страна. Каквито сигнали „Будно Габрово“ вече има. 


Материалите, свързани с изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, насрочени за 9 юни, са платени публикации, предоставени от партиите и коалициите съгласно сключен договор за отразяване на предизборните им кампании.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни