Впечатляващ старт на Теодор Кабакчиев на „RedBull Romaniacs“

Водеща! Teodor-Kabakchiev
Теодор Кабакчиев
Теодор Кабакчиев (Хускварна TE300i) започна по страхотен начин третия кръг от Световния шампионат по хард ендуро - „RedBull Romaniacs“ в Сибиу, Румъния.

 Подкрепяният от „Еконт“ български шампион зае второ място в квалификацията за време, определяща стартовия ред за днешния първи офроуд ден в горите на Карпатите. Кабакчиев измина трасето на пролога за 38 минути и 1 секунда. Световният шампион по Супер Ендуро имаше равно време с Уейд Янг (Южна Африка) на междината контрола, а на финала изостана само с 19 секунди от заводския пилот на „Шерко“.

Трето време в квалификацията даде Алфредо Гомес от „Rockstar Energy Husqvarna Factory“. Зад Теодор останаха всички останали звезди на световното хард ендуро, участници в 18-то издание на „RedBull Romaniacs“ - „Вертикална лудост-Презареждане“. Четвърти се класира заводският пилот на КТМ Мануел Летенбихлер от Германия, който спечели последните две издания на „RedBull Romaniacs“, пети е полякът Тади Блазусияк (GasGas EC300), шести - британецът Греъм Джарвис от „Rockstar Energy Husqvarna Factory“ - шесткратен победител в надпреварата. Лидерът в Световния шампионат до момента Били Болт от Великобритания от „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“ даде 10-то време, следван от Марио Роман (Испания) от „Sherco racing factory team“ и британеца Джони Уолкър (Beta 300rr).
„Получи се добре. Беше кратко, но интензивно трасе. Намерих своя ритъм. Не карах твърде лудо, но все пак гледах да поддържам добро темпо. Все пак това е само прологът. Надявам се да покажа същото ниво и в следващите няколко дни на същинска надпревара“, сподели Теодор.
„RedBull Romaniacs“ е най-трудното хард ендуро рали на планетата. Състезанието протича в пет състезателни дни. В първия се провежда пролог за определяне на реда на стартиране. Следват четири дни с тежка битка в горите на Карпатите, започваща от ранните сутрешни часове. В тях състезателите трябва да се справят с брутални терени, луди изкачвания и много стръмни склонове. Общото сборно изкачване, което пилотите трябва да преодолеят в четирите офроуд дни, е 35 000 метра - четири пъти височината на Еверест. Само най-добре подготвените и ментално устойчиви състезатели стигат до финала на петдневното екстремно ендуро рали.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото