Виктор Бориславов с добър дебют в клас МХ85

Viktor-Borislavov-s-dobar-dbyut-v-klas-MH85
Виктор Бориславов с добър дебют в клас МХ85

Габровският талант в мотокроса Виктор Бориславов направи обещаващ дебют в официално международно състезание в новия си клас МХ85. 12 годишният пилот, състезаващ се с КТМ за отбора на „Мотоспорт“ (Варна), се качи на почетната стълбичка в първия кръг от националния шампионат на Гърция, който се проведе на трасето в град Серес.

Габровският талант в мотокроса Виктор Бориславов направи обещаващ дебют в официално международно състезание в новия си клас МХ85. 12 годишният пилот, състезаващ се с КТМ за отбора на „Мотосрпорт“ (Варна), се качи на почетната стълбичка в първия кръг от националния шампионат на Гърция, който се проведе на трасето в град Серес. Двукратният Източноевропейски шампион в по-долния клас - МХ65, записа четвърто и трето място в двата състезателни манша. Във втория Виктор даде максимума от моментните си възможности и с по-предното класиране си осигури бронзовата позиция и в генералното класиране от състезанието с актив от 38 точки. Победата извоюва Мариус Канакис (КТМ), следван от друг гръцки пилот - Гьоргос Маипакис (КТМ, 44т.).
„Има още има върху какво да се работи, но като за начало целият екип е доволен“, сподели бащата на Вики и негов треньор и механик Венелин Симеонов.
Източноевропейският шампионат по мотокрос за 2018 година ще стартира на 10-11 Март отново в Гърция. В календара на Балканския мотоциклетен съюз са включени общо 6 старта за клас МХ85 - в Гърция, Румъния, Сърбия и три в България.
Републиканският шампионат пък ще започне на 31 Март - 1 Април на трасето в Поморие. След това мотокерванът ще премине през Севлиево (5-6 Май), Левски, отново Севлиево (8-9 Септември), Самоков, Троян, Благоевград и Айтос.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни