Вики Бориславов се завърна с трето място в кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос

Топ новина! Viki-Borislavov-sе-zavarna-s-trеto-mmasto-v-krag-ot-Iztochnoеvropееskiia-shampionat-po-motokros
Любка Тинчева, директор на Националния музей на образованието - Габрово, представя успешни музейно-педагогически практики пред учители от 12 общини в Пазарджик
След пауза от над два месеца Виктор Бориславов (Мотоспорт, Варна, КТМ) се завърна с трето място в 6-ти кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос, проведен на мотополигона в град Троян.

В надпреварата, която беше валидна и за Републиканския ни шампионат, участваха 84 пилоти от 5 държави, а хубавото време привлече и сериозен брой зрители за състезателните маншове.

За младия габровски пилот това беше първо сериозно изпитание след сериозна пауза за възстановяване. Тя се наложи заради претърпяно падане в старт от Югоизточната зона на Европейския шампионат в Младина, Хърватия, в средата на юни, което доведе до контузия в рамото на Виктор.

Макар и още да не е в оптимална форма, Бориславов се пребори за трето място в Троян в клас МХ85. В първия манш състезателят на „Мотоспорт“ (Варна) стартира отлично и поведе, но в последствие беше изпреварен от Христиан Георгиев (Пловдив мотор спорт, КТМ). Виктор се задържа зад него, а трети се движеше Золтан Ордог (Yamaha) от Румъния. При един от елементите имаше паднал състезател и развят жълт флаг, което принуди Бориславов да намали скоростта, но това беше използвано от Ордог и той измести габровския талант от втората позиция. Георгиев спечели манша със сериозна преднина пред Ордог, а Виктор завърши 6 секунди след румънеца. Във втория състезателен манш стартовата бариера заклещи мотора на Вики и той потегли последен 13 - ти. Ядосан и пределно мотивиран, пилотът с номер 31 даде всичко от себе си и направи 11 изпреварвания, за да завърши отново трети след Християн Георгиев и Золтан Ордог. Това беше подреждането и в крайното класиране от кръга в Троян.

В генералното класиране за сезона в клас МХ85 на Източноевропейския шампионат по мотокрос води Християн Георгиев със 195 точки, следван от Ордог със 155 т., а Бориславов е трети със 125 т., като габровският пилот има и един пропуснат старт в Сърбия заради контузията в рамото. В Републиканския шампионат Виктор е на втора позиция във временното класиране със 180 точки. Лидер и тук е Георгиев, който е с 240 точки.

Идния уикенд е 6-я кръг от Републиканския шампионат по мотокрос на мотополигон „Порой“ край Поморие.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни