Ваньо Шарков и Любо Канов от КОД призоваха за обединение на десните свободни хора

Водеща! SHarkov,-Kanov-i-Valentina-Petkova
Шарков, Канов и Валентина Петкова
В Габрово обединението се състоя - три формации: БДФ, Съюз на репресираните и ПП "ОНБ", обявиха, че ще подкрепят КОД

Вчера заместник-председателят на политическа партия КОД д-р Любомир Канов и д-р Ваньо Шарков се срещнаха със симпатизанти на „Консервативно обединение на десницата“ в Габрово. В дискусията, провела се в Дечковата къща, участва и водачът на листата в 7-ми МИР Валентина Петкова Новакова.
Д-р Шарков направи анализ на причините, поради които десницата в посткомунистическа България не се състоя. Състоя се левият дневен ред и превръщането на лявата политическа олигархия в икономическа, каза гостът.
Шарков коментира, че политиката на президента поставя България в изолация: „23 държави вече се включиха в програмата, която предвижда доставката на 1 милион снаряди в рамките на 12 месеца. Българският президент Румен Радев категорично заяви, че България няма да доставя снаряди за Украйна. Той говори не само като президент, но и като министър-председател. Днес (б. р. вчера) президентът си позволи да каже, че политическите партии отдавна излязоха извън Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителство. Какво още трябва да очакваме – забрана на политическите партии? Има нужда от дясно обединение, но не от обединение на партии, а на десните свободни хора.“
Д-р Канов, който е съден за контрареволюционна дейност, целяща подкопаването на социализма, посочи, че най-важното сега е „да върнем вярата на десните хора“.
Отговаряйки на въпроси на аудиторията, Канов коментира и политическите тенденции в света - лявото и дясното, опасността, че на Запад се развива един ляв начин на мислене, неомарксистки и либерален по същество. Според неговите думи изборите в САЩ през следващата година ще бъдат съдбоносни не само за Америка, но и за целия свят.
Заместник-председателят на Код също подчерта, че е нужен съюз на десните свободни хора и на тези избори КОД е техният политически представител.
На срещата стана въпрос за лустрационния закон и Шарков каза, че в него няма нищо страшно. По същество и законът „Магнитски“ е лустрационен. „Всеки, който застане зад законопроекта ни за лустрация, е потенциален партньор на КОД.“
На призива за обединение габровските симпатизанти отговориха, че три политически формации вече са изразили подкрепа за КОД на изборите. Това са: БДФ, Съюзът на репресираните и ПП „Общество за нова България“, съобщи Пейо Делчев.

Текстът е съгласно договор за отразяване предизборната кампания на КОД.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни