Валери Митов – водач на листата на Коалиция „БСП за България“, № 28:Политическите послания и партийните кавги не са интересни на хората, те очакват от нас умно и стабилно управление

Valery_BSP.jpg
Valery_BSP.jpg
В последното управление БСП показа умереност в общуването, методичност при решаване на проблемите и твърдост при отстояване на позициите

- Провеждате много срещи, господин Митов, какви са Вашите впечатления от настроенията на хората в областта?
- Наистина, целият ни екип от кандидати за народни представители е на „терена“, за да е наясно дали посланията на БСП стигат до хората и каква е оценката за извършеното от партията в последното управление.
Не сме изненадани, че нашите съграждани коментират положително повишаването на минималната работна заплата, пенсиите, парите за майчинство, безплатните детски градини и ясли, подпомагането на учениците от първи и осми клас. Така че тези политики и ясната позиция на БСП за приоритетите в социалната сфера и безкомпромисната политика относно корупционните практики във взаимоотношенията с бизнеса се приветстват от хората.
Но в разговорите възникват и други проблеми, които са от компетенцията на местната власт.
- Какви са тези проблеми и какво можете Вие да направите, след като те са във възможностите на кмета на общината и Общинския съвет?
- Оценявам направеното дотук за облика на Габрово, но мисля, че местната власт не обръща достатъчно внимание на крайните квартали и селата. Там проблемите са много и определящи за качеството на живот на хората – на места е нужен ремонт на водопроводи, а на други - да бъдат захранени от питейния язовир „Христо Смирненски“. Продължава да е на дневен ред и проблемът с транспорта между селата и областния център. В малките населени места на хората им се иска полицейското присъствие да е по-изявено, да живеят в по-голямо спокойствие.
На почти всички срещи в Габрово бе дискутиран общественият транспорт – недоволството е заради допълнителните линии, изпълнявани със стари и малки микробуси, които не са подходящи за майки с детски колички и възрастни хора. Отново се поставя и въпросът за разписанието на автобусите, явно е, че инфраструктурата на града се променя непрекъснато и се налага актуализиране на транспортната схема за максимално удовлетворяване на нуждите. Вече направихме среща между ръководството и общинските съветници от БСП, за да се формулират ясно и разискват тези проблеми в общинския съвет в Габрово.
На национално ниво, в парламента, се ангажираме да продължим работата по тунела под Шипка, да следим внимателно изпълнението на сключения договор за проектиране.
Приоритет за нас е и привличането на устойчиви инвестиции в индустрията и високите технологии за индустриалната зона, които да гарантират модерни и сигурни работни места, с отлични условия на труд и много добро заплащане. Ще работим и за рехабилитация и подобряване на държавната и общинска публична инфраструктура, включително и чрез целеви програми за регионите.


- Как оценявате хода на кампанията досега?
- Всеки върви по собствената си писта и не се интересува от другия. Така е на местно ниво. На хората вече не са им интересни политическите послания и непрекъснатите махленски кавги между политическите партии. Всички искат интелигентно управление и главно – стабилност. Надявам се, че в последното управление БСП показа умереност в общуването, методичност при решаване на проблемите и твърдост при отстояване на позициите. Дали това е достатъчно за един добър резултат, предстои да разберем на 2 октомври. Номерът в интегралната бюлетина е 28.
* * *
Текстът е предоставен от предизборния щаб на БСП и се публикува съгласно договор за отразяване на предизборна кампания в изборите на 2 октомври 2022 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото