В Трявна се проведе конгрес на микробиолозите в България с международно участие

	От 7 до 10  октомври в Трявна се проведе
В Трявна се проведе конгрес на
От 7 до 10 октомври в Трявна се проведе тринадесетият конгрес на микробиолозите в България с международно участие. В комплекс „Калина Палас“ 110 представители на микробиологичната наука от България, Франция, Австрия, Англия, Русия, Украйна, Португалия

Конгресът беше открит от акад. Ангел Гълъбов – вирусолог, председател на секция „Микробиология“ към Съюза на учените в България, който поздрави участниците, изрази своето съжаление за състоянието, в което се намира българската наука, в т. ч. и микробиологията, и благодари на всички, които въпреки затрудненията, продължават своята апостолска дейност и резултатите са налице. Акад. Гълъбов обясни защо град Трявна е предпочетен за домакин на форума - заради това, че тук се вижда на практика напредъкът на една община и заради забележителното архитектурно-художествено и историческо наследство.
Кметът на общината инж. Драгомир Николов поздрави участниците, като благодари за високата чест престижният форум да се проведе в град Трявна, за високата оценка за развитие на общината, пожела успешна работа на всички и препоръча на участниците да отделят време за запознаване поне с част от уникалните възрожденски обекти, потапяйки се в атмосферата на изконния български дух.
В края на тържествената част всички бяха приятно изненадани от музикалния поздрав, отправен към тях, от ученичката Василена Василева и нейната преподавателка Манка Билчева от Школата по изкуствата при НЧ „Пробуда 1924“ - гр. Плачковци, които със своите изпълнения от българския фолклор развълнуваха гостите и предизвикаха техните бурни аплодисменти.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни