Ураган отвя част от покрива на училището в Плачковци

	Силният вятър в събота разруши частично покрива на ОУ „Васил
Ураган отвя част от покрива на
Силният вятър в събота разруши частично покрива на ОУ „Васил Левски” в Плачковци, но още на следващия ден общинските власти взеха мерки пострадалата част да бъде възстановена.

В сряда ще се учи, потвърдиха от училището. Бързият ремонт е благодарение на работната група, сформирана по разпореждане на кмета на Община Трявна инж. Драгомир Николов, с участието на кмета на Плачковци инж. Стефан Петров и директора на ОУ „Васил Левски“ Ценка Гьонкова.
След урагана, на 1 февруари, в Тревненско започнал обилен снеговалеж, а аварирали електропроводи оставили тревненци на студено и тъмно. „В ранните часове в неделя, вследствие на валежите от сняг снежната покривка достигна на отделни места между 10 и 15 см, а част от града и някои кметства останаха без електрозахранване. Причината – два аварирали електропровода - далекопровод Кумани и далекопровод Престой. Бързо бяха сформирани пет мобилни екипа от Мрежови измервателен район - Трявна и под ръководството на инж. Яковлев техниците се справиха с отстраняване на авариите по далекопроводите. Снегопочистващата фирма „ДЗЗД – Зимно поддържане” - Трявна извърши почистване на пътищата от общинска пътна мрежа в централна градска част и високите квартали, след което и по кметствата“, съобщиха от Общината.
Още рано същия ден кметът Николов свикал Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия. Няма пожари и аварии по водоснабдителната мрежа в общината, а общинският транспорт се е движил по график. Пострадали и бедстващи хора също няма.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни