Трябва ли гласуването да е задължително?

Препоръчана! <p>Стефана Драганова: „Според мен гласуването не трябва да бъде задължително,
Трябва ли гласуването да е задължително?

Стефана Драганова: „Според мен гласуването не трябва да бъде задължително, все пак всеки трябва да си изказва мнението и поради тази причина някои хора съзнателно не гласуват“. ...: „Според мен гласуването категорично трябва да бъде з


Стефана Драганова: „Според мен гласуването не трябва да бъде задължително, все пак всеки трябва да си изказва мнението и поради тази причина някои хора съзнателно не гласуват“.
...: „Според мен гласуването категорично трябва да бъде задължително. Всеки се оплаква от това как все едни и същи лица избираме, без да сме доволни от тях, а няма как да има промяна ако не се включат всички, имащи право на глас“.
Йорданка Атанасова: „Според мен гласуването не трябва да бъде задължително, защото всеки има право сам да решава какво и как иска да прави. Също така има хора, които нямат възможност да чакат пред урните“.
Нора Катевска: „Задължителното гласуване няма да реши никой от проблемите, които към момента могат да се открият във властта. Всеки човек трябва да има право на избор дали да гласува или не“.
Станимир Лалев: „Според мен гласуването трябва да бъде задължително, защото масово от мързел българите не отиват до урните и после всеки се оплаква от избора, който са направили останалите“.
...: „Ами според мен може би по-правилно ще бъде гласуването да стане задължително за всички, които имат избирателно право. Защото по този начин наистина ще можем да въведем промяна“.
...: „Според мен гласуването не трябва да бъде задължително, защото така се губи правото на избор. Всеки човек, който притежава избирателно право трябва да има възможността сам да прецени дали да упражни това право“.
Илиян Ганчев: „Според мен гласуването не трябва да бъде задължително. Все пак сме една демократична държава и всеки човек трябва да има правото и възможността да прецени, дали иска да гласува. А и надали ще се промени нещо ако всички бъдат задължени“.
...: „Според мен би трябвало гласуването да бъде задължително за всички, които имат право да гласуват, тоест лицата навършили пълнолетие. Така най-накрая ще имаме шанс да променим това, което не ни харесва“.
...: „Аз смятам, че гласуването трябва да стане задължително, защото по този начин купуването на гласове няма да играе толкова сериозна роля във вота, както в момента, защото повече хора ще гласуват“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Анкети

Към началото

Следвай ни