Триумф за каратеките на „Янтра”

Топ новина! <p>Триумф за състезателите на „Янтра“ в 3-та Национална купа по
Триумф за каратеките на „Янтра

Триумф за състезателите на „Янтра“ в 3-та Национална купа по Шотокан Карате-до - Габрово`2014. Състезанието се проведе на празника на детето в зала „Орловец“, с участието на 207 каратеки от 17 клуба в страната, които демонстрира

 Над всички обаче бяха възпитаниците на Владимир Вътев, които извоюваха 28 медала, 12 от които златни, и оглавиха отборното класиране по отличия. Три по-малко спечелиха състезателите на „Ронин“ (Бургас), а на трета позиция завършиха представителите на столичния „Ипон“.
По три пъти на стълбичката за награждаване се качиха трима от младите габровски бойци. Два златни и един сребърен медал извоюва Ивайло Атанасов, който се състезава в групата на момчетата до 9 години с техническа степен над 7-мо кю. Ивайло беше най-добър на кумите и Асай Рю ката, а на ката остана втори, след съотборника си Дамян Ройбов. Дамян също завърши състезанието с три медала, като спечели сребро и бронз от другите две дисциплини. Третият трикратен медалист на КК „Янтра“ беше Красимир Христов. Той се състезава при момчетата на възраст 12-13 години с техническа степен 7-6 кю и завоюва две първи места - на кумите и Асай Рю ката, и трето в традиционната ката.
По две отличия от Национална купа Габрово`2014 взеха: Илиян Димов - два бронзови медала на кумите и Асай Рю ката при момчетата до 9 години с техническа степен над 7-мо кю; Иван Димитров - злато на кумите и сребро на ката при момчетата до 11 години с по-високо от 5-то кю; Йордан Стефанов - сребро на кумите и бронз на ката при момчетата до 13 години с 6-7-мо кю; Мартина Чобанова - злато на кумите и сребро за Асай Рю ката при момичетата до 11 години; Виктория Илиева - злато на кумите и бронз на Асай Рю ката при кадетките до 15 години.
Останалите медалисти на клуба бяха: Йоана Куманова - трета на кумите при момичетата до 13 години, категория +45 килограма; Кристиян Султанов и Йордан Даскалов - първи и трети на кумите при момчетата до 9 години със 7 кю; Момчил Иванов - първи на кумите при момчетата до 9 години с 10-8 кю; Самуил Шумелов и Светослав Радев - трети на кумите при момчетата до 11 години с 9-7-мо кю; Георги Минчев и Рангел Георгиев - първи и трети на кумите при момчетата до 11 години с 6-то кю; Атанас Йорданов - трети на Асай Рю ката.
В груповото класиране по дисциплини КК „Янтра“ зае първото място на кумите с 8 златни, 1 сребърен и 7 бронзови медала. На Асай Рю ката домакините останаха втори, след КК „Шисейкан“ (София), а на ката се класираха на шесто място отборно.  Тежест на турнира придаде присъствието на шефа на световната съдийска колегия на SKDUN Колин Пут от Ирландия, който в петък и събота проведе съдийски семинар и изпит, а по време на състезанието оценяваше представянето на реферите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни