Триумф за България на Световната купа на KWU за младежи и девойки

Valeriya-Lozanova-v-aktsiya
Валерия Лозанова в акция
Титла за България спечели родната киокушин състзателка Валерия Лозанова на тазгодишната Световна купа на KWU за младежи и девойки (18-21 г.), която се проведе вчера в Камчия в рамките на 14-ия Международен тренировъчен лагер по карате киокушин.

Валерия Лозанова спечели абсолютната категория при дамите и грабна голямата награда от 2000 евро. След три победи, на финала Лозанова излезе срещу по-тежка състезателка от Турция - Айфер Йетер. Въпреки че опонентката й наруши грубо правилата и я прати в нокдаун с непозволен удар в главата, родната киокушин състезателка се съвзе, демонстрира воля и спечели заслужено титлата си.
Другият български успех на Световната купа на KWU за младежи и девойки бе отново при дамите. Мартина Чобанова спечели бронзов медал и парична награда от 1000 евро. Другият бронзов медалист в категорията бе Александра Канцавенска от Беларус.
Двете призьорки от България получиха и специални награди - Валерия Лозанова бе удостоена с приза „Най-техничен боец“ при жените, а Чобанова с награда за „Най-висок боен дух“ при жените.
В абсолютната дивизия за мъже Юрий Русин от Украйна и Томас Ритер от Германия достигнаха до финал. В спора за първото място и 3000 евро парична награда украинецът Русин успя да наложи своята игра и да измъкне победата в изключително оспорван двубой. Той бе удостоен и със специалната награда за „Най-техничен боец“ при мъжете.
Третото място в мъжката абсолютна дивизия си поделиха Владислав Рубалский от Украйна и Юнус Демир от Турция. Наградата за най-добър нокаут при мъжете отиде при Атанас Личев от СК „Шампион Първомай“, който в първата си среща записа зрелищен нокаут с уширо-маваши.
Световната купа на KWU за младежи и девойки се проведе по време на 14-тия Международен летен киокушин лагер в Камчия, в който участват над 600 каратеки от 14 държави. Boec.bg и Boec.com са официални медийни партньори на събитието
В рамките на лагера се провеждат серия майсторски класове начело с легендарни бойци, сред които световните шампионо в Сериите К-1 Гран при Семи Шилт и Петер Артс. Тази година за класовете пристигна и чешката бойна звезда Ян Сокуп.
В рамките на лагера на 21 август, от 20 часа, ще се проведе и шестото издание на SENSHI. То ще се излъчва на живо по Boec.bg и Boec.com, на американската онлайн телевизия FITE, както и по Max Sport, които са официален спонсор на SENSHI 6.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни