Три от три за ФК „Янтра 1919”

<p>Виктор Петков, Калоян Христов В първия мач от вчерашната програма
Три от три за ФК „Янтра 1919”
Виктор Петков, Калоян Христов В първия мач от вчерашната програма отборът на ФК „Янтра 1919” под 17 г. продължи с победите от подготовката си в Малта. И двата отбора се бореха здраво за всяко положение.

Както вече стана традиция за габровци да откриват резултата още в самото начало на мача, така и вчера Момчил Петров (Мочо) отбеляза първия гол в 4-тата минута.  Играта продължи равностойно, като габровци имаха няколко възможности за гол при ъглови удари, но те не бяха реализирани и така първото полувреме завърши при резултат 0:1.


Това логично доведе до техен гол в 70-тата минута и макар че реферът направи всичко възможно сънародниците му да стигнат до равен, включително и седемте минути над редовното време, „Янтра 1919” успя да спечели срещата с 2:1.
Юношите старша възраст направиха много силен мач срещу отбора на ФК„Балзан”. Момчетата, водени от Веселин Антонов, показаха голям хъс и още от самото начало действията им бяха концентрирани и организирани. Резултатът от добре построената игра не закъсня и в 14-тата минута Никола Цветанов отбеляза гол след асистенция на капитана Георги Колев и така откри резултата за ФК „ Янтра 1919”. Малтийският отбор оказа съпротива и върна жеста в 23-та минута. След почивката Никола Цветанов отново успя да излъже защитата на домакините и реализира втория гол в 61-та минута на мача. Габровци задържаха преднината си и дори успяха да я увеличат, като Йонко Косев беше фаулиран в 61-та минута в наказателното поле на малтийския тим и бе отсъдена дузпа. Тя беше изпълнена от Георги Йотев, който я реализира безпогрешно и така резултатът стана 1-3. Набрал инерция след дузпата, Йотев направи изключително красив гол с далечен и мощен удар, ударил се в горната греда и влязъл в домакинската врата в 78-та минута . В мача не взеха участие, поради здравословни причини 3-ма основни халфа, а именно Владислав Макавеев, Георги Владимиров и Николай Александров, но въпреки това габровските момчета се наложиха с крайното 1:4.
По същото време, в град Санта Лучия, децата на ФК „Янтра 1919” до 15 г. имаха за съперник местния едноименен тим, в който обаче играха младежи с две и три години по-големи от габровци. Въпреки че малтийският състав респектира съперниците си с внушителна физика, габровските футболисти доказаха, че това не е най-важното и стояха стабилно и организирано на терена, показвайки страхотен дух и хъс за игра. Именно това донесе и радостта на българите, които успяха да отбележат победния гол в самия край на мача, след като Христо Цонев прати топката в мрежата на домакините в 80-тата минута (мачът се проведе във формат две полувремена по 40 минути). Така след този мач, отборите на ФК „Янтра 1919” записаха три победи от три мача за деня, продължавайки прекрасното си представяне по време на подготовката си в Малта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни