Три медала и две квоти за Балканиада за младите габровски джудисти

Топ новина! Nastavnik-t-Georgi-Kolev-e-gord-s-s-svoite-v-zpitanitsi
Наставникът Георги Колев е горд със своите възпитаници
Двама състезатели на ДК „Габрово“ заслужиха квоти за участие на Балканско първенство с добро представяне на Държавния личен шампионат за момчета, момичета, юноши и девойки, проведен в събота и неделя в Гоце Делчев.

 Надпреварата в „Неврокоп Арена“ събра над 1000 млади джудисти от клубовете в страната.
Сребърно отличие и право да участва в Балканското първенство при момчетата спечели Йосиф Стефанов. В категория до 42 килограма възпитаникът на треньорите Георги Колев и Пламен Ганчев записа пет победи, а на финала отстъпи на съперник от Бургас. В същата категория Емил Перчемлиев с пет победи и две загуби зае пето място. При момичетата великолепна игра демонстрира Стефания Антова, завоювала бронзов медал в категория до 28 килограма. В оспорван полуфинал и след равенство в редовното време, малката габровска състезателка отстъпи със златна оценка на съперничка от ЦСКА, а в последствие се пребори за бронза.
За Мартин Иванов, Константин Ташев и Калоян Стоянов първенството в Гоце Делчев беше дебют и очаквано те не успяха да се намесят в битката за отличията.
В шампионата при юношите младша възраст ДК „Габрово“ се представи с Никола Иванов, Атанас Рачев, Виктор Рачев, Феркан Мустафов и Йоан Шанов. В категория до 55 килограма Шанов също стигна до финал, заслужи сребърен медал и доби право да представя страната ни на Балканско първенство. Малшанс споходи друг потенциален медалист - Атанас Рачев, който получи контузия още в първата среща и беше спрян от по-нататъшно участие. Въпреки че са едни от най-добрите състезатели в своите категории, Виктор Рачев и Феркан Мустафов не успяха да покажат пълния си потенциал и също не успяха да стигнат до битката за медалите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни