Третата кампания „Колело за смет, за дете велосипед“ планира да зарадва 120 деца

„С третата кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, която
Третата кампания „Колело за смет, за дете велосипед“ планира да зарадва 120 деца
„С третата кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, която вече започнахме, предвиждаме да зарадваме 120 деца, на които да дарим колелета – информира за „100 вести“ нейният идеолог дряновецът Александър Македонски. – За децата от Дома за временно наст

СТЕФКА БУРМОВА

„С третата кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, която вече започнахме, предвиждаме да зарадваме 120 деца, на които да дарим колелета – информира за „100 вести“ нейният идеолог дряновецът Александър Македонски. – За децата от Дома за временно настаняване от семеен тип в с. Дрен ще бъдат 20 от тях, а останалите 100 са предназначени за деца от приемна грижа“. Той сподели, че от събраните през 2015 г. 100 велосипеда, заедно със своите приятели са успели да ремонтират 70 и с тях да зарадват дряновските деца. През миналата година са събрани 350 колелета, от които са ремонтирани успешно 300, а децата, до които са достигнали велосипедите са били от Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора, Кубрат, Етрополе и Трявна. „Разбира се, без подкрепата на различни български организации, работещи в социалната сфера, ние сами не бихме могли да се справим – подчерта инициативният дряновец. - Ето защо за децата от приемна грижа ще работим заедно с Националната асоциация за приемна грижа, която единствената родителска организация, защитаваща правата на децата в приемна грижа. А за децата от с. Дрен – с Международния Женски Клуб в София и Фондация BNP Paribas. На всички тези организации сме благодарни за полаганите от тях усилия и невероятния им професионализъм“. Той обясни още, че получават подкрепа и от Drag Bicycles, DHL Express, Imaginarium и Sofia Ring Mall, както и с дряновското сдружение МОГА.

Камранията, която е започнала на 17 април, ще продължи до 31 май 2017 г. Всички дарени велосипеди и велочасти ще бъдат съберани в Дряново, където ще младите хора ще работят, заедно с доброволци, които ще отделят от времето си, за да помогнат за успешното реализиране на кампанията.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Екология

Към началото

Следвай ни