Еколагер организира БФБ

Po-zapomnyaschi-se-ekomarshruti-sche-preminat-uchastnitsite
По запомнящи се екомаршрути ще преминат участниците
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) търси младежи синтерес към природни науки, екология, туризъм и медии за приключенски лагер в Сакар през май.

Това е поредният лагер за опознаване на природното богатство на Сакар, което организират от фондацията.
Два от тях се проведоха през есента на 2022-ра под ръководството на експерти ботаници, зоолози и миколози, а един - през май 2023-та година, който беше с фокус поставяне на капково напояване в домашни градини в с. Орешник.

Лагер в Сакар
През 2024-та, от фондацията се връщат в любимата планина за лагера “Дневник на природолюбителя”. Той ще се проведе от 24 до 26 май и е предназначени за младежи между 18 и 28 години.
По време на лагера, те ще се запознаят с интересен планински район, част от Зеления пояс. Ще опознаят местните растения, насекоми, птици, влечуги и земноводни под ръководството на експерти. Ще научат повече за екотуризма и дори ще могат да заснемат с джипиес туристически маршрути, подходящи за наблюдение на биоразнообразието в региона.
Ще разберат за ефектите на климатичните промени в Сакар -по-малкото валежи, засушаването през летните месеци и как това влияе върху поминъка на хората, но и върху биоразнообразието.
В замяна, всеки участник трябва да е готов да популяризира наученото по време на лагера като изготви видео дневник, фоторазказ, научно-популярна публикация или друго.
Участието в лагера става след предварително записване до 7-ми май в чрез формуляра - https://tinyurl.com/campsakar 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни