Има шанс за зоологическата градина

-Posescheniyata-v-Zooparka-v-momenta-sa-preustanoveni-poradi-rezhim-na-preregistratsiya
Посещенията в Зоопарка в момента са преустановени поради режим на пререгистрация
С европейско фишнансиране зоопаръкт може пак да отвори врати

    Общинският съвет даде съгласие Община Габрово да кандидатства с проектно предложение „Техническа помощ за инвестиции в „Зоологическа градина - Габрово“ финансирано по Програма „Околна среда“ 2021-2027,  процедура „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“. Министерство на околната среда и водите уведомява, че крайният срок за  кандидатстване по процедурата е 20.12.2023 г. 
 „Зоологическа градина - Габрово“ попада в допустимите кандидати по процедурата. Помощта има за цел да подпомогне разработването на пълни и качествени проектни предложения и последващо финансиране на инвестиционни проекти по Програма „Околна среда“ . Максималната безвъзмездна финансова техническа помощ за проектно предложение е до 200 000.00 лева с ДДС.
Необходимите документи,  които Oбщина Габрово трябва да разработи са: план за развитие на „Зоологическа градина - Габрово“,  вкл. предварителни и обемноустройствени проучвания за определяне разположението на обект,  доказване на нормативната му допустимост и целесъобразност на инвестиционната идея; план за колекция,  който да включва и план за размножаване; план за консервационни дейности. А също така план-график за изпълнение на дейностите за развитие на „Зоологическа градина - Габрово“ при наличие на финансиране – в краткосрочен и дългосрочен план; техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект във фаза „технически проект“ или във фаза „идеен проект“ за идентифицираните строителни дейности,  които са насочени към надграждане на изискванията на Наредба № 6 за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни.
    Зоопарк Габрово е създаден на 12.04.1973 г. чрез закупуване от габровската община на лъвове и маймуни от частна менажерия. Отглеждат се  хищници,  гризачи и птици.
    Посещенията в Зоопарка в момента са преустановени поради режим на пререгистрация.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни