Томислав Дончев за скандала с машините: Институциите дължат отговори веднага

Топ новина!
В резултат на този скандал изборният процес ще бъде обект на още по-малко доверие

Ако има каквито и да било съмнения с честността на изборите, те трябва да бъдат изчистени възможно най-бързо. Гадая какво се е случило. Много въпроси си задавам. Трябва да знаем кой какво е снимал, кой какво е копирал.

Това коментира пред Би Ти Ви народният представител от Габровска област и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Има ред, има закон. Да не говорим че става въпрос за зам.-министър, неоторизирано лице, да работи с машините. Неговата работа е да създава политики и закони, а не да човърка машини, продължи той.

ДАНС е подчинена на правителството. Институциите дължат отговори на обществото веднага. В резултат на този скандал изборният процес ще бъде обект на още по-малко доверие, каза Дончев.

Запитан прилича ли това на костинбордската афера, той отговори: Редно е да отбележим, че ние бяхме жертва на този скандал по най-гнусния начин в деня за размисъл. Най-тежката конституционна криза е хората да не вярват в честността на вота, а да има легитимно избран кмет.

Ние във властта почти не сме представени. В Министерството на финансите, на енергетиката и др, почти нямаме представители. Една партия, която държи 15% от гласовете, държи цялата изпълнителна власт, каза още Дончев.

А на въпрос защо са подкрепили правителство на ПП, заяви: Няма алтернатива или ако има, тя е по-лоша. Третият вариант е да ходим на избори.

Правителство, което сме подкрепили, имаме право да го критикуваме и да му даваме препоръки, допълни той.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни