Томислав Дончев: Българите можем всичко да изградим, ако сме заедно и имаме обща цел

Топ новина!
Големите промени се случват, когато хората се променяме, когато сме толерантни един към друг, когато не мразим, когато сме по-сплотени и загрижени един за друг

– Г-н Дончев, остава ден до поредните парламентарни избори, какво бихте призовали жителите на областта?
– Преди 15 години, когато бях кмет, бях убеден, че е достатъчно да имаш добър план, да организираш, построиш, промениш и всичко ще се случи. С времето научих, че първото условие е да си имаме доверие и да сме заедно. Големите промени се случват, когато хората се променяме, когато сме толерантни един към друг, когато не мразим, когато сме по-сплотени и загрижени един за друг.
Преминахме през трудни години на здравна, икономическа, политическа и геополитическа криза, разбира се, не първата в живота на нашето поколение, и ми се иска да вярвам, че след нея сме научили този урок – и политиците, и обществото като цяло. 
Пътища, магистрали, водопроводи, тунели, индустрия и по-добро образование ще изградим, само ако има критична маса единомислие, ако имаме обща цел и ако не забравяме за нея. Ако правим нещо заради самото нещо, а не заради целта, ще изгубим пътя си. Ако спорим не за принципи и идеи, а защото мразим другия например, ще загубим целта си. 
Моля се за повече разум у политиците, за повече държавническо мислене и за повече разум и отговорност в изборите, които правим като личности и като общество.
– Защо хората трябва да гласуват?
– Нали знаете, че има такава максима - „който не гласува, също гласува”. 
Иска ми се българите да гласуват рационално, защото виждат смисъла и общата цел, за която си говорим, а не да гласуват за някой, защото мразят друг.
Знам формулата, алгоритъма, програмата, по която страната може да върви напред, да се развива и образованието, и инфраструктурата, и икономиката, но преди това трябва нещо друго. Трябва достатъчно доверие. Никой не може да управлява, ако получи 10 или 15% от подкрепата на българите.
Надявам се хората да се произнесат ясно и категорично, което да позволи сформирането на нормално, компетентно и силно правителство, което да се захване с проблемите и да започне да реализира възможностите. 
Надявам се парламентът да започне да прави това, заради което съществува – да приема добри закони, а не да бъде арена на грозни политически битки. Само тогава имаме шанс да се движим напред. В политиката, както и в живота на човек, нищо не се решава със скандали, а с много работа. Действията ни трябва да пораждат смисъл. 
– Г-н Дончев, Вас хората Ви познават, кажете ни повече за другите кандидати в листата на ГЕРБ в област Габрово? 
– Тях също хората ги познават, те са доказани в професията си жители на област Габрово, няма парашутисти, и както вече е традиция – със силно гражданско участие в лицето на Михаил Митов, втори в листата. Той е само на 25 години, но със значителен опит и успехи като спортен мениджър, добре образован в чужбина, но решил да се завърне в България и да избере Габрово за живот и работа.
И не само той – в листата има и други млади хора – Максим Садинов от Габрово, Атанас Атанасов от Севлиево. Трябва да развиваме млади хора, да им позволяваме да трупат опит и да реализират мечтите на тяхното поколение за развитието на страната ни. Защото и в живота, и в политиката най-добрите резултати се постигат, когато се съчетаят опит и дързост. В Трявна сме заложили на опитен човек, ангажиран от години с развитието на общината – Мария Пенева, а в Дряново – на Иван Марев, за който можем да кажем, че е млад в политиката човек, който се завърна в родния си град, за да работи за него. Представителят на СДС в нашата листа е доказаният десен политик Веселин Данчев. 
– Вярвате ли, че този път ще има стабилно управление? 
– Сформирането на стабилно и работещо правителство, с ясен премиер и министри, с ясно мнозинство и програма, и да е ясно кой носи отговорност е най-важната задача пред политиците. Ние ще положим огромни усилия за това, ако имаме шанс, защото изминалите три години застой струват много скъпо на българите.
– Къде виждате Вашето място – в изпълнителната или в законодателната власт?
– Ще бъда там, където ми отредят българските граждани. Това, което мога да гарантирам, е, че каквато и служба да ми отредят, ще я изпълнявам с отговорност и със защита на българските интереси. 


Материалите, свързани с изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент, насрочени за 9 юни, са платени публикации, предоставени от партиите и коалициите съгласно сключен договор за отразяване на предизборните им кампании във в. "100 вести".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни