Титла и трето място за габровските щангисти на държавното първенство

Топ новина! Pet-o-Stefanov-be-bezapelatsionen
Петьо Стефанов бе безапелационен
Осем състезатели представиха габровския клуб „Михаил Петров“ на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Пловдив.

В зала „Милен Добрев“ възпитаниците на треньора Румен Янчев вдигаха отлично и завоюваха титла и един бронзов медал. 
    При момчетата до 13 години габровският клуб участва с четирима състезатели. В категория до 40 кг дебютантът Мартин Илиев направи 5 сполучливи опита. В изхвърлянето Илиев вдигна 26 кг, а в изтласкването за пръв път успя да се справи с тежест от 30 килограма. Двубоят от 56 кг му отреди 8-ото място. В по-горната категория до 45 кг отлично състезание направи Мартин Колев. Той също постигна личен рекорд в изтласкването – 58 кг, и с 47 в изхвърлянето си осигури бронзовото отличие. Малко не достигна и на Ивелин Георгиев да достигне до третото място - нарушена подготовка през последните две седмици не му позволи да се реализира напълно. 
    Ивелин участва в категория над 61 килограма, в която спори с доста по-тежки от себе си състезатели. Реализира 65/75 кг в двете движения, което е един много добър резултат за неговата възраст. С пет сполучливи опита и 38/43 кг пък 11-годишният Калоян Калоян показа, че става все по уверен и тепърва ще радва с добри класирания. 
    При кадетите до 15 години клубът беше представен от Ангел Георгиев и Велислав Георгиев. Това е възрастта, в която състезателите започват да вдигат с мъжкия лост и много от тях преживяват известно колебание. Ангел направи двубой от 82 килограма (36/46) и остана 10-ти, а Велислав вдигна 48/60,  въпреки че на тренировка имаше 52/65. И двамата обаче показват упоритост в тренировъчния процес и през следващата година от тях се очакват добри класирания. 
    Във възрастовата група на юношите до 20 години поредно безапелационно представяне направи Петьо Стефанов. Националът на СКВТ „Михаил Петров“ вдига при  81-килограмовите, въпреки че беше с лично тегло малко над 73 кг и спокойно можеше да се състезава в долната категория. Възпитаникът на треньора Румен Янчев доказа, че е много мотивиран и последователен в тренировките и направи един много добър двубой от 272 килограма (121/151). Той му донесе и златното отличие в категорията. Петьо обърна и 156 кг в изтласкването, но ги изтърва от гърди, нещо, което рядко му се случва. Талантът на СКВТ „Михаил Петров“ влиза с много силен резултат в зимната подготовка, а целта пред него и треньора му е Европейското за юноши. 
    В същата възрастова група вдига и 17-годишният Виктор Николов. Той участва в новата за него категория до 73 кг. Борбата му беше за третото място и малко не достигна, за да го постигне. С резултати от 75/100 кг Виктор зае 4-ата позиция. 
    „С неимоверни усилия продължаваме да поддържаме този мъжки спорт – коментира след състезанието треньорът на габровските тежкоатлети Румен Янчев. - Благодаря на Иван и Адриян, които ми помагат много, но всеки от нас си има други задължения и на моменти нещата се затрудняват много. Имаме нужда от човек, който да е обезпечен и да се занимава поне с подбора. Човек, на който това му е работата и да може да му се разчита винаги за всичко. Вероятно това е нужно и на другите клубове, но, за съжаление, Габрово е отново „само футбол“, а излиза, че средства има. Не може да се  прави спорт „между другото“, допълни с разочарование специалистът.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Щанги

Към началото

Следвай ни