Отлично представяне на габровските щангисти

V-zpitanitsite-na-otlichniya-tren-or-Rumen-Yanchev
Възпитаниците на отличния треньор Румен Янчев
3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала завоюваха щангистите на СКВТ “Михаил Петров“ на проведеното в град Хасково Държавно лично първенство за всички възрасти.

Шампион на България при девойките до 20 години стана Мадлена Петрова. Възпитаничката на треньора Румен Янчев спечели титлата с двубой от 125 кг и шест сполучливи опита. Страхотно представяне в категория до 61 кг при кадетите до 17 години направи Петьо Петров. При много силна конкуренция 16-годишният габровски талант записа шест сполучливи опита и с двубой от 180 кг (80/100) завоюва сребърните мадали. Отличното вдигане на Петьо Петров не остана незабелязано и той беше повикан от националния селекционер Иван Иванов да се готви за Европейското първенство, което ще се проведе от 20-ти до 28-ми август в Полша. С хубаво вдигане Ивайло Иванов взе бронза в изхвърлянето с 94 килограма, а в изтласкването (115 кг) и двубоя (209 кг) зае четвърти места в силната категория до 73 кг при юношите. При момчетата Мартин Ганев се пребори мъжки, реализира си възможностите и с двубой от 80 кг (37/43) взе и трите бронзови медала в категория до 61 кг.
СКВТ „Михаил Петров“ участва с общо 12 състезатели в първенството. При момчетата до 13 години с прекрасно вдигане в категория до 30 кг Стелян Колев се класира пети (17/22 кг). Мартин Колев е 7-и в категория до 35 кг (35/20 кг), а в категория до 45 кг Ангел Георгиев е 6-ти (21/24 кг). Дебютантът Христо Христов се справи отлично в категория до 49 кг и се класира 6-ти с двубой от 74 кг (33/41). Много силно състезание направи и Ивелин Георгиев в категория до 55 кг. С двубой от 79 кг (36/43) той също се класира 6-ти. В тази категория клубът имаше и още един участник - Велислав Георгиев. Това беше първо състезание за него и той се справи много добре, но завърши на 11-то място в категорията. Виктор Николов участва при кадетите до 15 години и беше много подготвен, като реализира възможностите си в изхвърлянето - 58 кг. Два несполучливи опита на 76 кг в изтласкването обаче не му позволиха да се бори за медалите и той остана 7-ми. При девойките в категория до 49 кг Екатерина Христова беше амбицирана за медал, но въпреки доброто вдигане двубоят от 74 кг (33/41) не ѝ стигна за бронза и тя зае 4-то място.
„Бяхме подготвени и взехме максималното от това силно състезание - коментира треньорът на габровските тежкоатлети Румен Янчев - Продължаваме да се развиваме и се надявам на още по-добри резултати в бъдеще.По различни причини не можем да водим двуразови тренировки, което до някъде ни ощетява. Юношите и девойките обаче все повече откриват ползата от силовата подготовка, затова се надявам да привлечем и още талантливи състезатели“, допълни специалистът.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Щанги

Към началото

Следвай ни