Силно представяне на габровските щангисти, титла за Петьо Петров

Pet-o-Petrov-s-tren-ora-si-Rumen-Yanchev
Петьо Петров с треньора си Румен Янчев
В Русе се проведе Държавното лично първенство по вдигане на тежести.

 В Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“ се събраха над 300 състезатели по вдигане на тежести от всички възрастови групи - момичета, момчета, кадети и кадетки до 15 и 17 години, юноши, девойки, мъже и жени. Сред участниците в държавното първенство бяха и европейските шампиони от Тирана Ангел Русев, Христо Христов, Дейвид Фишеров и Валентин Генчев.
СКВТ „Михаил Петров“ направи силно представяне, върхът на което беше извоюваната титла от Петьо Петров при кадетите до 17 години в категория до 67 килограма. Талантливият възпитаник на треньора Румен Янчев направи шест успешни излизания на подиума, в които преодоля 95, 98 и 100 килограма в изхвърлянето и 115, 120, 125 кг в изтласкването. Петьо не остави никакви съмнения в това, че напълно заслужава златото, но по-трудното за него тепърва предстои. Той е амбициран да се пребори за място в националния отбор и участие на Европейското първенство за кадети до 17 години, което е в началото на август в Полша.
Призово класиране на клуба донесе и Юлия Йорданова. Още при първото си състезание тя успя да грабне медал при кадетките до 15 години в категория до 45 килограма. Притеснението се отрази и тя направи изхвърляне под възможностите си, а това усложни сериозно задачата ѝ. Един блестящ опит на 40 килограма в изтласкването обаче ѝ донесе среброто.
При момчетата СКВТ „Михаил Петров“ участва с шестима състезатели, които показаха, че клубът има на кого да разчита в бъдеще. В категория до 35 килограма малко не достигна на Стилян Колев да вземе бронза. Успех на 31 кг го правеше втори в изтласкването и трети в двубоя, но той не успя и с 23/27 остана четвърти. Силно вдигане направи и Мартин Колев в категория до 40 кг. Пет сполучливи опита (26/33) му донесоха осмо място. В същата категория клубът имаше и още един участник - Кирил Панжелов. За него това беше едва второ състезание, но Кирил се справи прекрасно, като реализира 23/30 килограма и зае десетата позиция в една от най-многобройните категории при момчетата - 21 участника. Ангел Георгиев и Калоян Костадинов участваха в друга силна категория - до 49 кг. И двамата направиха добро изхвърляне и реализираха лични постижения, съответно 28 кг за Ангел и 26 кг за Калоян, но в изтласкването допуснаха по две грешки и останаха извън шестицата. Велислав Георгиев се представи чудесно в категория до 61 килограма, направи шест сполучливи опита, записа два лични рекорда - 33 и 43 килограма. Това му отреди петото място.
В първенството при кадетите до 15 години участва Виктор Николов. Той направи най-доброто си състезание до момента и заслужаваше медал в категория до 67 килограма, но остана на крачка от него - четвърти с резултат 74/95 кг.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Щанги

Към началото