Отлично представяне на габровските щангисти в Асеновград - 2 първи, 3 втори и 3 трети места

Водеща! Tren-or-t-Rumen-Yanchev,-vdyasno,-e-dovolen-ot-predstavyaneto-na-svoite-v-zpitanitsi
Треньорът Румен Янчев, вдясно, е доволен от представянето на своите възпитаници
    В Асеновград се проведе първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести.

Габровският СКВТ “Михаил Петров“ участва в него с 11 състезатели, подготвени от треньорите Румен Янчев и Иван Георгиев, които се представиха много убедително. 
    Момчетата до 13 години направиха мъжко състезание, както от 30 излизания на подиума записаха само един несполучлив опит. В категория до 40 килограма Стилян Колев регистрира 6 добри опита и с резултат 26/32 в двете движения зае петото място. 
    Отлично вдигане в категория до 45 кг направи и Мартин Колев. С шест успешни излизания на подиума и резултати от 35/43 кг, съвсем малко не достигна на Мартин за тройката и той остана четвърти. 
    За трето място се пребори Калоян Костадинов в категория до 49 кг. Калоян постигна 30/33, като не успя само на 35 кг в изтласкването при третия си опит. С упорит труд Димитър Драгнев в категория +61 кг през миналата година записа просто участие, а през тази показа сериозно израстване и с 35/42 кг зае пето място. В същата категория Ивелин Георгиев направи прекрасно състезание, шест добри опита и с 52/62 кг се класира втори. 
    Кадетите до 15 години продължиха доброто представяне на СКВТ “Михаил Петров“. Евгений Чумак - украинско момче, което тренира в клуба от около година, завоюва второ място в категория до 61 кг. Чумак започна подготовка при Румен Янчев резултати от 40/45 кг, а в Асеновград постигна 55/65 в двете движения и това му донесе сребърното отличие. 

Румен ЯНчев
Второ място зае и Велислав Георгиев в категория до 73 кг с 40/53 кг, а Ангел Георгиев допълни отличното участие на кадетите с трето място при 55-килограмовите и резултати от 32/38 кг. 
    Още две призови места на клуба донесоха юношите до 17 години. В категория до 73 килограма националът Петьо Стефанов не остави никакви шансове на конкурентите си. Той тръгна с грешка на 110 кг, но след това направи перфектен опит, а в третия вдигна 115 и си осигури преднина от 7 кг пред втория. Още първия опит в изтласкването от 140 килограма му донесе златния медал в двубоя, но Петьо показа, че е във форма, преодоля 145, като малко не му достигна да вдигне и 150 – тежест, която не е изтласквал и на тренировки. Неговата цел е Европейското първенство през лятото и основната мисъл в подготовката на Петьо и треньора му Румен Янчев е насочена именно към него. 
    В същата категория при кадетите до 17 години участва и още един състезател на СКВТ „Махиал Петров“ - Виктор Николов.  Той преодоля 75/95 кг в двете движения и това му отреди третата позиция. Виктор имаше малки шансове и за второто място, но с треньора му предпочетоха да се подсигурят, а по-предното класиране ще бъде цел за личния шампионат.
Първо място за СКВТ „Михаил Петров“ имаше и в надпреварата при дамите. Опитната вече Юлия Йорданова не позволи да я изпреварят в категория до 55 при кадетките до 17 години и с 37/41 кг завоюва златото.
    Общата равносметка за габровския клуб от първия кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Асеновград е 2 първи, 3 втори и 3 трети места.   

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Щанги

Към началото