Петьо Петров - на Европейското по вдигане на тежести в Полша

Водеща! Pet-r-Petrov-s-tren-ora-si-Rumen-Yanchev
Петър Петров с треньора си Румен Янчев
Състезателят на СКВТ „Михаил Петров“ заминава за Полша в четвъртък, състезанието в неговата категория при кадетите до 17 години е в събота от 11.30 часа местно време

След близо 30-годишна „суша“ Габрово отново ще има участник на Европейско първенство по вдигане на тежести. Състезателят на СКВТ „Михаил Петров“ Петьо Петров беше избран от националния треньор Иван Иванов да представи страната ни в категория до 67 килограма на започващото днес в Рашин, Полша, първенство на Стария континент за кадети до 15 и до 17 години.
Само преди два месеца габровският тежкоатлет стана шампион на България при 17-годишните в същата категория с резултати от 100 и 125 килограма в двете движения.
„Петьо Петров се занимава с вдигане на тежести в СКВТ „Михаил Петров“ от 6 години, но през последните две израстна много и се оформи като състезател, който преследва своите цели и знае как да ги постигне. Това беше забелязано от националния треньор и неслучайно сега му се гласува доверие. Работата по време на подготвителния лагер на националния отбор му помогна да подобри чувствително своите резултати и сега отива на първенството с мисълта за едно добро представяне. Това, което се иска от него, е да реализира тренировъчните си резултати и да направи повече сполучливи опити; да натрупа опит, да му хареса обстановката на един такъв форум и да продължи да се развива, защото бъдещето е пред него - сподели треньорът на Петьо Румен Янчев. - Искам да благодаря на моите приятели от неделния футбол, които отделяха всеки месец собствени средства, за да може Петьо да получава една малка стипендия, и на небанковата финансова институция „Crediyes”, с която заедно му помогнахме да не му липсва нищо по време на подготовката”, допълни специалистът, който през последните няколко години направи всичко възможно да възроди габровските щанги.
Общо 336 млади атлети ще участват на Европейското в Рашин. Петьо Петров е един от 17-те български таланти, които ще вдигат на първенството.
Любопитен факт е, че клубовете от страната заплатиха разходите по участието на националите на Европейското. До куриозната ситуация се стигна след като сметките на БФВТ са празни поради непредадени или погрешно попълнени отчети към министерството и неплатени сметки от страна на Неделчо Колев, който със съдебни хватки продължава да стои начело на централата въпреки избора на Общото събрание от преди година. Така участието на младите българи бе спасено благодарение на техните треньори и близки.
Петьо занимава за Полша в четвъртък, а състезанието в неговата категория при кадетите до 17 години е в събота от 11.30 местно време. В надпреварата при 67-килограмовите ще участват 12 състезатели. Съперниците на габровския талант са от Австрия, Украйна, Словения, Азербайджан, Румъния, Полша, Великобритания, Турция, Норвегия и Армения.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Щанги

Към началото

Следвай ни