Теодор Кабакчиев вече е пилот на „Шерко"

Водеща! Dzhordan-Kyurval-privetstva-Teodor-v-svoya-ekip
Джордан Кюрвал приветства Теодор в своя екип
Френската компания обяви вчера официално привличането на габровския състезател в редиците си за предстоящия сезон

С много труд,  отдаденост и упоритост мечтите се превръщат в реалност. Показа ни го отново невероятният Теодор Кабакчиев, който реализира още една от своите. Българската звезда в световния хард ендуро керван започва 2024-та година като фирмен пилот на „Шерко Фактори Рейсинг“. Френската компания обяви вчера официално привличането на Кабакчиев в редиците си за предстоящия сезон. Така габровският талант става един от малцината фирмени пилоти в света на хард ендурото и реален претендент за подиума в световния шампионат.
Теодор привлече интереса на „Шерко Фактори Рейсинг“ с прогреса, който демонстрира през последните два сезона в  шампионата на FIM по хард ендуро. Той се превърна в най-добрия в света сред пилотите, които не се състезават за заводски отбори. Габровският талант беше един от малцината, които успяха да запишат подиуми в стартовете през годината и това не остана незабелязано от специалистите. През сезон 2023-та Кабакчиев зае втори места в сръбското Xross и румънското Red Bull Romaniacs, завърши и на най-високата позиция от нефирмените пилоти в крайното класиране на планетарния шампионат – на 5-то място. Благодарение на досегашния си спонсор „Еконт“, Теодор имаше възможността да участва на множество състезания в Европа и Америка. През 2023-та спечели испанския шампионат по хард ендуро, записа победи в Индонезия и Еквадор.      
„Щастлив съм да приветствам Тео в нашия отбор. Той е един млад и обещаващ талант в света на хард ендурото и е в битката на топ претендентите през последните два сезона (б.а. в Световния шампионат). Ще се стремим да го напътстваме и подкрепяме, за да му помогнем да преследва победи“, сподели тийм мениджърът на „Шерко Фактори Рейсинг“ Джордан Кюрвал.
През новия сезон Теодор ще си партнира със своя добър познат и приятел Марио Роман (Испания), който от няколко години се състезава за „Шерко Фактори Рейсинг“. През 2022-ра Роман стана световен вицешампион, а през миналата година завърши на четвърто място.
„Много съм щастлив. Вярвам, че това е поредна стъпка в моето развитие. Отборът на „Шерко Фактори Рейсинг“ е пълен с хора, които са обсебени от моторите, така че имаме доста общо. 
Аз обичам това! Целта ни е заедно да изведем „Шерко“ на върха в нашия спорт”, каза при представянето си Теодор.
Няколко дни по-рано габровският талант отправи своята огромна благодарност към досегашния си спонсор „Еконт“. Подпомаган от марката, Кабакчиев успя да разгърне потенциала си през последните три сезона и това резонно доведе и до привличането му в „Шерко Фактори Рейсинг“.
„Четири години заедно с „Еконт“ представяме България по света. Резултатът е световен шампион по супер ендуро, шампион на Испания по хард ендуро и общо 17 спечелени състезания. Благодаря на цялата общност на „Еконт“ за енергията и подкрепата през годините! Благодаря на Николай Събев, че повярва в мечтата ми да бъда професионален състезател! Аз ще продължа развитието си в хард ендуро спорта. “Еконт“ ще продължат да градят с мечта да живеем в една по-уредена България, в която хората да се развиват свободни. И макар пътищата ни да се разделят, мечтите ни продължават да се припокриват. „Еконт“, за мен беше чест!, написа Теодор в социалните си мрежи.  
Първото състезание на Teo със синьо-жълтия екип на „Шерко“ ще бъде още в края на този месец – надпреварата „24MX Alestrem Extreme Enduro“, която ще се състои на 27-28 януари в Але, Франция.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни