Теодор Кабакчиев с победа и първа позиция в испанския шампионат

Топ новина! S-stezanieto-se-provede-v-Kantoriya-krai-almeriya
Състезанието се проведе в Кантория край Алмерия
Звездата на българското хард ендуро Теодор Кабакчиев (КТМ, Еконт) спечели втория кръг от испанския шампионат и развя трибагреника на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Състезанието се проведе в Кантория край Алмерия. В събота се състояха квалификации и атрактивно паралелно каране на участниците на „Plaza de Cantoria“. В него Кабакчиев завърши втори и завоюва две точки. В неделния ден беше същинската надпревара – тричасова хард ендуро битка по трака „Estación de Cantoria“. Габровският талант беше единственият пилот, който успя да завърти 6 тура в определеното време. На второ и трето място, с обиколка по-малко, завършиха представители на домакините- Франсеск Морет Клота и Марк Риба Ласаро. 
След третото място в първия кръг, проведен в Леида, и победата във втория, Кабакчиев излезе начело във временното класиране на испанския шампионат с актив от 47 точки.
“Много съм доволен от представянето си и успеха в испанския шампионат. В събота беше квалификацията, а в неделя основното състезание – 3 часа хард ендуро. Наредиха ни в редици по 10 души, като стартирахме през 2 минути.   Успях да взема старта и от началото до края бях начело – още в първата обиколка направих разлика от близо 4 минути, около 7 във втората, а след това преднината ми се движеше в рамките на 10 – 12 минути. Искам да благодаря за подкрепата на „Еконт“, както и на всички български фенове по трасето, както и на всички българи“, коментира надпреварата Теодор Кабакчиев.
Шампионатът на Испания по хард ендуро включва 5 кръга, като остават стартовете в Овиедо през март, Оуренсе през април и Алмедина през октомври. Кабакчиев ще участва в тях в зависимост от ангажиментите си за Световния хард ендуро шампионат през 2023.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото