Теодор Кабакчиев отново се качи на подиума в Испания и каза: Българите можем!

V-Ispaniya-Kabakchiev-se-gotvi-za-noviya-sezon-v-hard-enduro
В Испания Кабакчиев се готви за новия сезон в хард ендуро
Звездата на българското хард ендуро Теодор Кабакчиев (Еконт, Екстрийм Рейсинг, Хускварна) направи поредно силно представяне и намери място сред призьорите в едно от емблематичните испански състезания в тази разновидност на мотоциклетния спорт - Ендуро фестивала Bassella Race 1 в Каталуния.

 Проявата събра над 1000 състезатели в различните възрасти и категории. Българският шампион взе участие в първата част от митичната испанска надпревара - т.н. „Xtrem race“, в която се включиха и други от елитните пилоти. Състезанието се състоеше в обиколки по трасе. Първата част от него беше с различни по вид и трудност препятствия, а втората - бърза, с профил за мотокрос. Кабакчиев спечели полуфиналната серия, в която застана на старт с още 15 пилоти. Във финала габровският талант завърши трети след звездата на „Бета“ Джони Уокър (Великобритания) и пилота на „Шерко“ Марио Роман (Испания).
„Когато случайно тренираш в региона, където се провежда Bassella Race 1 и решиш да се пуснеш. Участват над 1000 човека, 10 световни шампиона събрани от класическо ендуро, хард ендуро и Рали „Дакар“ и вземеш, че се качиш на подиума. Еми готино е! Благодаря на „Еконт“ за доверието! Българите можем!“, написа Тедо в профила си след състезанието.
Кабакчиев продължава подготовката си в Испания за новия сезон в Световния шампионат по хард ендуро на FIM. Първият кръг от първенството на планетата за 2022 година е в началото на април в Израел.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни