Теодор Кабакчиев е в Топ 10 на световния шампионат по хард ендуро

Топ новина! Teodor-Kabakchiev-veche-e-v-Top-10
Теодор Кабакчиев вече е в Топ 10
Звездата на българското хард ендуро Теодор Кабакчиев влезе в Топ 10 на пилотите в световния шампионат, който от тази година е под егидата на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM).

Подкрепяният от фирма „Еконт“ роден талант спечели 8 точки от „RedBull Romaniacs“ - „Вертикална лудост-Презареждане“.
18-тото издание на най-трудното хард ендуро рали на планетата, което беше и трети кръг от световния шампионат, се проведе в рамките на пет дни през миналата седмица по невероятно трудни терени в Карпатите и събра в Сибиу елита на този спорт в т.н. „златен клас“.
Теодор направи едно от най-добрите си представяния до момента в надпревара от такъв калибър. Асът ни, който от този сезон кара за тима на легендата Греъм Джарвис - „Jarvis Husqvarna Racing“, започна по страхотен начин „RedBull Romaniacs“, като регистрира второто най-добро време в квалификацията за определяне на стартовия ред. В първия офроуд ден Кабакчиев завърши 6-ти, на 17 минути зад ментора си Греъм Джарвис (Rockstar Energy Husqvarna Factory). Ден 2 беше труден за Теодор. Екстремните изпитания и убийствената жега по време на 100 километровия етап с 15 хиляди метра сборно изкачване доведоха българския талант до обезводняване. Трябваше му известно време да се възстанови, а това му коства изгубени позиции и 10-то място в подреждането за деня. В третия офроуд ден обаче №23 показа огромния си потенциал и направи най-доброто си каране до момента в световните ендуро серии. Кабакчиев беше в челото още от старта и пристигна с първо време на сервизната точка в средата на 110 километровия етап. Българският шампион продължи чудесното си представяне и през втората част от състезателния ден и пристигна на финала трети, на 2 минути и 9 секунди зад заводският пилот на „Шерко“ Уейд Янг (Южна Африка) и на минута и половина след лидера в световния шампионат преди състезанието в Румъния - Били Болт от „Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing“. В последния офроуд ден Теодор завърши 9-ти.
В крайното подреждане от „RedBull Romaniacs“ - „Вертикална лудост-Презареждане“ Кабакчиев зае 8-мо място с общо време от четирите супер изтощителни дни каране - 21 часа 12 минути и 8 секунди. Крал на Карпатите стана Мануел Летенбихлер (КТМ), който записа третата си поредна победа в „RedBull Romaniacs“. До него на подиума застанаха състезателите на „Sherco racing factory team“ Уейд Янг (Южна Африка) и Марио Роман (Испания). Били Болт (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, Великобритания), Джони Уолкър (Beta, Великобритания), Тади Блазусияк (GasGas, Полша) и Тристън Харт (КТМ, Канада), бяха другите четирима пилоти, които събраха по-добри времена от Теодор. Зад Тедо пък останаха звезди като Коди Уеб (Sherco, САЩ) и Алфредо Гомес (Rockstar Energy Husqvarna Factory, Испания). Греъм Джарвис традиционно водеше битка за първата позиция, но трябваше да прекрати участието си във втория ден заради контузия.
След третия кръг от световния шампионат габровският талант заема 10-то място в генералното класиране с актив от 11 точки. Лидер с 37 е Летенбихлер, следван от Били Болт, който е с 33. Трети е Уейд Янг с 25. Следващият старт от първенството на планетата по хард ендуро е в средата на месеца отвъд океана - "Red Bull TKO" в Сикуочи, Тенеси, САЩ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни