Теодор Кабакчиев - 8-ми в Италия

Teodor-Kabakchiev-ddade-sedmo-vreme-v-kvalifikatsiite
Теодор Кабакчиев ддаде седмо време в квалификациите
Звездата на българското хард ендуро Теодор Кабакчиев (Еконт, Хускварна) завърши на 8-мо място в „Red Bull Abestone“ Red Bull Abestone в Италия - 4-ти кръг от Световния шампионат по хард ендуро на FIM.

Надпреварата се проведе в планините на Тоскана и включваше квалификации в първия ден и финална надпревара. Теодор Кабакчиев даде 7-мо време в квалификациите и беше след 30-те топ пилоти добили правото да участват в същинското състезание - LIQUI MOLY Финал „А“. Стартът беше до кабинков лифт на височина от 1953 метра. Състезателите трябваше да направят две обиколки по убийствено тежко трасе с дължина от 31 километра.
Германецът Мануел Летенбихлер от „Red Bull KTM Factory Racing“ спечели надпреварата и записа 3-та поредна победа след успехите в Сърбия и Австрия. Втори завърши настоящият световен шампион Били Болт от Великобритания от „Husqvarna Factory Racing“, а трети - испанецът Марио Роман от „Sherco Factory Racing“.
„8-мо място в кръга от Световния хард ендуро шампионат в Италия - „Red Bull Abestone“! Беше трудно състезание, тип траял. Бях много по-добър по скалите в сравнение миналата година, но все още имам какво да уча. Благодаря на моя екип „Еконт“ за подкрепата!“, коментира Кабакчиев надпреварата.
След като беше сериозно ощетен на Ерзбергродео и не получи точки от състезанието в Австрия, сега българският шампион прибави нови 8 към актива си и вече има 35, което му отрежда 7-ма позиция във временното класиране за шампионата.
Петият кръг от първенството на планетата е в края на месеца - „Red Bull Romaniacs“ в северната ни съседка от 26-ти до 30-ти юли.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни