Теодор Кабакчиев – 5-ти в Турция

Водеща! Teodor-Kabakchiev
Теодор Кабакчиев
Теодор Кабакчиев (Еконт, Хускварна) зае пето място в хард ендуро надпреварата „Sea to Sky 2021“.

Атрактивното състезание се проведе в околностите на турския курорт Кемер с участието на над 350 пилоти от 30 държави.
По традиция проявата се състоя в рамките на четири дни, с четири отделни старта: „Beach Race“ - пролог на затворено трасе на плажа в Чамюва; „Forest Race“ - състезание в горите зад Кемер по маркирано трасе с определен брой контролни точки; „Sky Race“ - 32-километрово планинско изкачване по маркирано трасе; „Olympus Mountain Race“ - старт от плажа и финал на 2365 метра надморска височина, на връх Тахталъ в планината Олимп.
Подкрепяният от „Еконт“ габровски пилот се качи на почетната стълбичка в пролога на затворено трасе като зае второ място. Травис Тисдейл (Gas Gas, Южна Африка) го изпревари с 20 секунди, а трети се нареди Матю Грейн (КТМ, Южна Африка). Във „Forest Race“ и „Sky Race“ Теодор завърши 6-ти и си осигури първа стартова редица за - „Olympus Mountain Race“. В най-сериозното изпитание от „Sea to Sky 2021“ българският шампион показа голямата си класа и стигна трети до върха на планината Олимп, за 3 часа и 33 минути. По-бързо от него с тежкото трасе се справиха само двамата заводски пилоти на „Шерко“ Марио Роман (Испания) и Уейд Янг (Южна Африка). В предходните издания на „Sea to Sky 2021“ това щеше да означава подиум и в крайното класиране за Теодор. Тази година обаче организаторите решиха да събират общото състезателно време от трите дни и това отреди на Теодор пето място в подреждането. Уейд Янг, Марио Роман и Травис Тисдейл оформиха тройката. По-добро общо време от Кабакчиев събра и пилотът на GASGAS Factory Racing team - Михаел Валкнер (Австрия).
Състезанието в Турция беше част от подготовката на Теодор за последния старт от Световния шампионат по хард ендуро за сезон 2021 - „GetzenRodeo“ в Германия. Надпреварата ще се проведе на 30 октомври в Дребах.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни