Тедо Кабакчиев започва битка за световната титла тази събота

Водеща! Tеdo-Kabakchiеv-zapochva-bitka-za-svеtovnata-titla-tazi-sabota
Tedo-Ekont.jpg
Тази събота стартира едно от най-атрактивните първенства на международната федерация по мотоциклетизъм - FIM Super Enduro World Championship, което събира на едно място бързи и мощни мотори, екстремна доза екшън, гигантско количество кал, камъни, пясък и различни по вид препятствия.

Световните мото серии Super Enduro се провеждат през зимните месеци в зали и в тях участват най- добрите състезатели по хард ендуро.

За четвърта поредна година страната ни ще бъде представена в световния шампионат от многократния републикански шампион Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ). Подкрепеният от фирма „Еконт“ габровски талант е амбициран повече от всякога да преследва световната титла в клас „Джуниър“, в който се състезават най-добрите млади пилоти на планетата на възраст до 23 години.

Първенството за сезон 2019/2020 ще се проведе в пет кръга. Първият е тази събота, 7-ми декември, в „Таурон Арена“ в Краков, Полша. На 4-ти януари е вторият кръг в „Захсен Арена“ в Риза, Германия, а на 18-ти януари сериите ще гостуват в Ла Коруня, Испания. На 1-ви февруари ще има старт в Будапеща, Унгария, а последният кръг от шампионата на планетата е на 14-ти март в Лодз, Полша.

Тази година номер 23 от България ще се представи на FIM Super Enduro World Championship с чисто нов КТМ с подобрено окачване и с нов екип, брандирани с логото на официалния му спонсор за Световния шампионат - фирма „Еконт“. Партньорството с „Еконт“ даде възможност на Тедо да направи и по-сериозна подготовка за Супер Ендуро сериите. За да избегне ниските температури тук, българският шампион замина за Испания в началото на ноември. На добре изготвени трасета в околностите на Барселона, подобни на тези от световния шампионат, Кабакчиев тренира ежедневно заедно със състезатели на световно ниво като Теди Блазусиак, Джони Уолкър, Пол Тарес и др.

„Чувствам се супер, готов за приключение. Тренировките в Испания ми се отразяват отлично, усещам се силен и енергичен. Надявам се състезанието да премине безаварийно и да покажа на какво съм способен. Ще дам 100% от себе си“, сподели Тедо преди да отпътува към Полша. До вчера листът със заявките за участие в клас „Джуниър“ за първия кръг в Краков наброяваше 28 пилоти от 12 държави - Италия, Полша, Норвегия, Великобритания, Германия, Австрия, Румъния, Естония, Франция, САЩ, България и Испания. Регламентът предвижда те да минат през квалификации за 14 места на стартовата решетка. Финалите са три на брой в серии от по 6 минути плюс една обиколка. В първия и третия финал състезателите потеглят подредени спрямо времената от квалификациите, а във втория стартовата решетка е обърната и най-бързите са във втората редица. Победителят във всяка серия печели 20 точки, втория 19, третия 18 и т.н. Крайното класиране от кръга е на база на събраните точки от трите серии.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни