Тедо Кабакчиев започна Републиканския шампионат с победа в Банско

Топ новина! Tedo-Kabakchiev-zapochna-Republikanskiya-shampionat-s-pobeda-v-Bansko
Тедо Кабакчиев започна Републиканския шампионат с победа в Банско

Световният шампион в Супер Ендуро сериите Теодор Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) започна по очакван начин новия сезон в Републиканския шампионат – с победа.

Надпреварата Three Mountains Hard Enduro се проведе през уикенда в Банско с участието на 115 пилоти, разделени в класовете „Профи“, „Експерт“, „Сеньор“, „Стандарт“ и „Жени“. Организатори на проявата бяха „Мото Дружина (Банско), Българска федерация по мотоциклетизъм и Община Банско.

Теодор беше без конкуренция и в двете дисциплини – навигация и ендурокрос, в най-силния клас - „Профи“. Габровският пилот измина 72 километровия навигационен трак за 2:41:40 часа. С 34 минути по-бавен беше Любомир Иванов (МСК Препараторите), а трети финишира Илиян Кузманов с (СК АФГ ТИМ, Honda) с време 3:22:10.9 часа.

В ендурокроса (надпревара на затворено трасе), пилотът с №23 отново беше над всички. Тедо спечели и двата състезателни манша с комфортен аванс. Втори и трети се наредиха отново Любомир Иванов и Илиан Кузманов.

Така Кабакчиев стартира сезона с пълен актив от 40 точки, Иванов и Кузманов взеха съответно 34 и 30 точки.

Още една победа на габровския „Екстрийм Рейсинг“ от първия кръг за сезона донесе Габриела Мартинова. Тя нямаше съпернички в групата на дамите и си тръгна от Банско също с пълен актив от 40 точки.

Габриел Тотев (КТМ), който от този сезон се състезава за отбора на „Алба Дамасцена“ МСК в клас „Сеньори“, зае трето място в ендурокроса. В навигацията габровският пилот остана четвърти и с актив от 28 точки зае петата позиция в подреждането от кръга.

Републиканският BG-X Enduro шампионат продължава на 11-12 юли с надпреварата Хард Ендуро Горна Малина край София.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото