Тедо Кабакчиев смени отбора

Водеща! Tedo-Kabakchiev--Prod-lzhavam-da-derzaya
Тедо Кабакчиев: Продължавам да дерзая
 Теодор Кабакчиев вече е част от  „Jarvis Husqvarna Racing“.

„Това е една крачка напред и път, който ще ми помогне да се изградя още като състезател и човек. Продължавам да дерзая!“, това сподели от Испания Теодор Кабакчиев, който вече е част от новия отбор на легендата в ендуро спорта Греъм Джарвис - „Jarvis Husqvarna Racing“.
Тедо вече от две седмици тренира заедно със своя нов ментор, като за целта се премести от Барселона в Малага, където води своята подготовка за предстоящия сезон и Джарвис. Двамата карат всеки ден. Останалите четирима таланти от отбора тренират в Англия.
Световният шампион по Супер Ендуро при младежите до 23 години е имал предложение да се състезава за италиански отбор, но разговорът с британската легенда е променил всичко.
„Водихме с него комуникация и в един момент той ми вметна, че има идея да направи отбор - разказа Тедо - Аз имах оферта от италиански тим, но след като той ми спомена това и поговорихме за идеята, реших, че трябва да бъда част от неговия проект. Видяхме се в Малага, паснахме си много като хора и разбрах, че това е моето място. Много съм щастлив, че и Еконт остават с мен и продължаваме заедно напред“.
Теодор в момента привиква към особеностите на своя нов мотор - Husqvarna TE 300i 2021, след като дълги години се състезаваше с КТМ. „Карам вече 2-3 седмици с него. Не е много по-различен, но на това ниво, на което се състезаваме ние, и най-малките различия се усещат. Адаптирам се бързо, направих и някой корекции по настройките. Husqvarna е чудесна марка и съм щастлив, че разполагам с мотор на световно ниво“, сподели Тедо.
С отбора на „Jarvis Husqvarna Racing“ габровският супер талант ще кара в целия сезон на Световния шампионат по хард ендуро. Плановете му бяха да направи това през миналата година, но коронавирусът ги промени. Тедо ще направи своя дебют и в британския шампионат по хард ендуро - British Extreme Enduro Championship.
Включването в „Jarvis Husqvarna Racing“ е един чудесен шанс за Теодор и може да се превърне в сериозен трамплин за него към още по-амбициозна цел - подпис със заводски отбор. „Моят стремеж във всеки старт и състезание е да бъда пръв. Ако постигам това, то тогава и следващата цел ще бъде реализирана естествено“, смята Тедо.
Първото състезание за него с отбора на „Jarvis Husqvarna Racing“ по всяка вероятност ще бъде в британския шампионат. Първият кръг от него е насрочен за 27-28 февруари, но има голяма вероятност да не се състои заради корона-мерките. Следващият старт е планиран за края на март.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни