Тедо Кабакчиев се готви за втори пореден подиум в Световния шампионат

Топ новина! Tеdo-Kabakchiеv-sе-gotvi-za-vtori-porеdеn-podium-v-Svеtovniia-shampionat

След блестящото представяне в I кръг от Световния шампионат по Супер Ендуро (FIM Super Enduro World Championship), извоюваната пред 14 хиляди зрители в „Таурон Арена“ в Краков (Полша) първа победа в състезателен манш и третото място в крайното класиране на клас „Джуниър“, българският мотоциклетен ас Теодор Кабакчиев (Екстрийм рейсинг, КТМ) тръгва двойно по-мотивиран за втория старт от сериите на Международната федерация по мотоциклетизъм.

Следващата им спирка е германският град Риза и зала „Захсен Арена“, а надпреварата е тази събота, 4-ти януари.
Тедо беше изключителен в Полша и с 4-то, 1-во и 2-ро място в трите състезателни манша събра актив от 50 точки, само с две по-малко от временния лидер в шампионата Тай Кулинс (ТМ , САЩ, 52т.). С 50 точки е и германецът Леон Хентчел (Хускварна). Очевидно битката между тримата ще продължи и на немска земя, а амбициите на българския шампион са за още по-престижна позиция на почетната стълбичка.
Подпомаганият от фирма „Еконт“ габровски мотоциклетен талант е в Испания от началото на месец ноември и там води целенасочена подготовка за стартовете от Световния шампионат. Тренировките му продължиха и по време на Коледните и Новогодишни празници.
„Утре (б.а. днес) летя за Германия, а баща ми и механикът ми вече пътуват натам. Всичко е наред, чувствам се добре, нагласата ми също е положителна. Не съм спирал да тренирам и имам самочувствието, че съм добре подготвен. Видях, че всичко е постижимо и се надявам да се получи още един добър резултат в Риза“, сподели звездата на българското хард ендуро.
23-ма пилоти от 11 държави са потвърдили участието си в клас „Джуниър“ (състезатели до 23 години) във II кръг на Световния шампионат по Супер Ендуро в Риза. Регламентът предвижда те да минат през квалификации за 14 места на стартовата решетка. Финалите са три на брой в серии от по 6 минути плюс една обиколка. В първия и третия финал състезателите потеглят подредени спрямо времената от квалификациите, а във втория стартовата решетка е обърната и най-бързите са във втората редица. Победителят във всяка серия печели 20 точки, втория 19, третия 18 и т.н. Крайното класиране от кръга е на база на събраните точки от трите серии.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни