Тедо Кабакчиев с поредна титла от Републиканския шампионат по ендуро

Топ новина! Tеdo-Kabakchiеv-s-porеdna-titla-ot-Rеpublikanskiia-shampionat-po-еnduro
Tedo-Kirkovo-1.jpg
Тедор Кабакчиев (WINBET Екстрийм Рейсинг, КТМ) остава непоклатим на трона в Републиканския ендуро шампионат.

Габровският мотоциклетен ас спечели поредна титла на родната сцена след като триумфира и в последния кръг за сезона - „От Кирково до Маказа и обратно“. Надпреварата из живописните райони на Източните Родопи беше подготвена с огромно старание от организаторите от Крос Клуб „Кирково“ и Община Кирково, като включваше участието и на великата Валя Балканска. Стартовият списък наброяваше общо 83-ма състезатели, които мериха сили в класовете „Профи “, „Експерт“, „Сеньор“, „Стандарт“ и „Жени“.

Тедо отново беше безапелационен в най-сериозния клас „Профи“. Габровецът спечели 55 километровата навигация в първия ден с час и 41 минути преднина пред втория Искрен Генов (WINBET Хард Райдърс, Хускварна). При това, заради проблеми с GPS-а, на Кабакчиев му се наложи се върне до падока и да потегли 20 минути по-късно след отчетеното му стартово време. Това обаче само направи състезанието по-интересно за него и в типичния си стил той „прескочи“ всички, за да финишира с убийствен аванс. Третото място в навигацията зае Любомир Иванов (МСК Препараторите, КТМ). Той изостана с 2 часа и 6 минути от Теодор. Във надпреварата на затворено трасе във втория ден Кабакчиев отново беше безапелационен и спечели двата състезателни манша, което му донесе пълен актив от 40 точки. Искрен Генов (34 т.) и Любомир Иванов (30 т.) оформиха тройката от кръга.

Същото е подреждането и в крайното генерално класиране за сезона. Кабакчиев е новият-стар шампион с актив от 252 точки, Генов завърши с 208 т., а Иванов със 176 т.

„За BG X-Ендуро шампионата това ми е шеста поредна титла. Щастлив съм, това е едно признание на национално ниво. За мен винаги е било удоволствие да се състезавам пред родна публика и ходя с голямо желание на всички стартове у нас. Важно е също, че сезонът премина без контузии“, коментира Тедо.

Краят на BG X-Ендуро шампионата не слага край на сезона за габровския талант. Напротив, сериозните изпитания за него тепърва предстоят в Световния шампионат по Супер ендуро в зала, в който Кабакчиев планира да участва за трета поредна година. „Световният шампионат е приоритет за мен и моя основна цел. Искам да се представя подобаващо и да реализирам мечтите си. Всичко е въпрос на подготовка и необходимата доза късмет. Аз вярвам, че мога!“, добави оптимистично шампионът на България.

Наред с Тедо, още един състезател на габровския „Екстрийм Рейсинг“ спечели титла от Републиканския шампионат за сезон 2019 и това е Габриела Мартинова. Чаровната мотоциклетистка беше без конкуренция през сезона при дамите и завърши с актив от 262 точки. Второто място зае Мария-Луиза Раева (МК Боляри, Beta, 102 т.), а бронзовата позиция със спечелените 10 точки в последния кръг си осигури друга габровска състезателка - Денка Йорданова (Екстрийм Рейсинг, КТМ, 69 т.).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни