Тедо Кабакчиев избухна в МадридГабровският мото талант Теодор Кабакчиев (КТМ) направи най-силното си представяне в Световния шампионат по Супер Ендуро през този сезон

Топ новина! Tеdo-v-aktsiia
Тедо в акция

Габровският мото талант Теодор Кабакчиев (КТМ) направи най-силното си представяне в Световния шампионат по Супер Ендуро през този сезон. В III-я кръг от първенството на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM), проведен в 12 хилядната „Каха Магика“ в Мадрид,

Тедо записа трето и две шести места в трите финала и се класира на пето място в крайното подреждане при пилотите до 23 години. Цялото състезание в испанската столица протече по добър начин за българския шампион. Той не успя да влезе сред най-добрите 10 времена в квалификациите, но пък спечели убедително надпреварата между останалите 11 пилоти за последните 4 места във финала.

Тедо направи силно каране и в квалификацията за място на стартовата решетка, в която извоюва трета позиция - най-добрата за него до момента в Световния шампионат. В първия състезателен манш от 6 минути плюс една обиколка Кабакчиев се озова на девета позиция в края на първия тур, но постепенно си проправи път напред и в четвъртия вече беше 4-ти. В последните две обиколки обаче отстъпи две места и завърши шести. По различен начин се развиха нещата за Тедо във Финал „Б“, в който пилотите стартират в обратен ред - тези с най-добрите времена от втора редица. Той беше 9-ти след първите два тура, 8-ми в третия, четвъртия и петия, след което изпревари двама конкуренти за шестото място, което запази до края. Третият състезателен манш беше и най-силния за Тедо през този сезон.

Той стартира трети и до финала не даде тази позиция, като опита да атакува и второто място на германеца Леон Хентшел (Хускварна).

„В квалификациите дадох 3-то време и това ми подсказа, че имам нужната бързина, само оставаше да я запазя за цялото състезание. В първия и втория манш стартирах в челото, но “задръстване” на първото каменно препятствие ме изпращаше на задни позиции. Въпреки това, успявах да наваксам загубеното време и да финиширам 6-ти. В третият манш тръгнах трети, имаше борба в рамките на 3-4 обиколки за второто място, като се разменяхме не един път. Дори по средата на състезанието имаше контакт помежду ни и за малко не изгубихме позициите си - блъснахме се след скок преди следващото препятствие. Хентшел тръгна преди мен и така аз останах на 3-та позиция.

Доволен съм от представянето си, карах стегнато и успявах да наваксам грешките, които допусках. Времето в Испания е страхотно - слънчево и топло, и използвах двата дни преди състезанието за тренировки, без да почивам. По принцип денят преди старт трябва да прекарва задължително лежерно, но аз имах нужда от каране и прецених, че е по-добре да вляза в ритъм и да не съм възстановен на 100%, отколкото да почивам. Макар и малко като време, смятам, че това ми помогна много“, коментира Тедо.

Общият сбор от 33 точки от трите манша (9, 9, 15) отреди на родния талант пето място в класирането за кръга. С 55 точки първото място спечели Уилям Хоаре (Хускварна, Великобритания), който води и в генералното класиране за шампионата. Давид Чиприян (КТМ, Чехия) зае втората позиция с 46 точки, следван от Леон Хентшел (Хускварна, Германия, 42 т.) и Тим Аполе (КТМ, Германия, 39 т.). Тедо дели 7-8 място в общото подреждане за сезона с 65 точки. С толкова е и полякът Доминик Олшзови (КТМ). Следващият старт от Световните серии по Супер Ендуро е на 9-ти февруари в Будапеща, Унгария.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото