Тедо Кабакчиев: „Да чуеш химна в своя чест е най-якото нещо“

Tеdo-Kabakchiеv:--Da-chuеsh-himna-v-svooa-chеst-е-naa--akoto-nеshtoo
001963-Fim-World-SuperEnduro-La-Coruna-2020-Race-19-01-20.jpg
Да чуеш химна в твоя чест е най-якото нещо и вероятно всеки един спортист се стреми към това.

„Да чуеш химна в твоя чест е най-якото нещо и вероятно всеки един спортист се стреми към това. Аз лично винаги съм мечтал да направя така, че „Мила Родино“ да прозвучи на световно ниво и това беше един наистина много специален момент за мен.

С гордост пях химна и се насладих на мига“, сподели шампионът на България Теодор Кабакчиев след спечелената историческа първа победа за страната ни в кръг от Световните серии по Супер Ендуро на Международната федерация по мотоциклетизъм. След не особено успешното състезание в Германия преди две седмици, където бе споходен от технически проблем, Тедо застана на старта в Ла Коруня, Испания, двойно по-мотивиран и демонстрира отлично каране.

„Преди състезанието обстойно анализирах това, което се случи в Германия (б. а. 8-мо място в класирането от кръга) и осъзнах, че всъщност форсирайки себе си да карам по-бързо, допускам грешки. Целта ми беше да не позволявам това да се случи отново. Промених мисленето си, това беше основното. Между двата старта тренирах усърдно, но аз по принцип чувствам, че съм във форма. Главната промяна беше в главата ми. Този път успях да си изиграя добре картите и резултатът дойде“, разкри българският шампион.

В генералното класиране на клас „Джуниър“ (пилоти до 23 години) Кабакчиев заема третото място, като изостава само с 13 точки от временния лидер Леон Хентчел („Хускварна“, Германия). До края на Световния шампионат остават два кръга – в Унгария на 1 февруари и в Полша на 14 март, а шансовете на Тедо да се пребори за титлата не са никак малки. Той обаче не иска да обременява съзнанието си с това.

„Гледам да се забавлявам в състезанията и да не приемам нещата твърде на сериозно, защото това би повлияло негативно на представянето ми. Аз винаги давам всичко от себе си и ще продължа да го правя, а какъв ще бъде резултатът - ще видим накрая“, добави златното момче на българското ендуро.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни