Таня Христова: Водоснабдяването на селата продължава да е приоритет

Топ новина!
След като Община Габрово водоснабди от язовир „Христо Смирненски“ селата в посока Севлиево, вече са асфалтирани и част от настилките в тях

През изминалия мандат успяхме да реализираме много важна и мащабна инвестиция във водоснабдяването на голяма група села, като ги присъединихме към водоподаването от язовир „Христо Смирненски“, в резултат на което жителите им не страдат от безводие. Това са селата Думници, Гайтани, Прахали, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армени, Здравковец, Влайчовци, Драгановци, Музга и Яворец. 
За тази инвестиция беше отпуснат финансов ресурс от държавния бюджет през 2020 година, по време на третото правителство на Бойко Борисов.   

Извършена е и реконструкция на водопроводната мрежа на съставните села на кметство Кметовци и допълнително водоснабдяване на Харачери.
 
След като Община Габрово водоснабди от язовир „Христо Смирненски“ селата в посока Севлиево, вече са асфалтирани и част от настилките в тях.

През този мандат, въпреки липсата на подкрепа от страна на държавата, успяхме да насочим ресурс и за благоустрояване на малките населени места – улици в селата Драгановци, Копчелии, Армени, Здравковец, Борики, Гергини, Гарвани, Гъбене, Музга, Поповци, Велковци, Зелено дърво, Яворец и др. 

Продължаваме работата в селата с:
▪️Подобряване на водоснабдяването в Лесичарка, Жълтеш, Гръблевци и др.
▪️Подобряване на уличните настилки 
▪️Основен ремонт на пътя Габрово – Киевци 
▪️Укрепване на мостове и елементи на критичната инфраструктура, регулярно почистване на дерета и наноси в реките
▪️Изграждане на видеонаблюдение в селата 
▪️Изграждане на кътове за отдих и игра в селата

Много важни за работата в малките населени места са кметовете на селата. Удовлетворена съм, че от ГЕРБ се доверихме отново хората, доказали, че с отговорност и отдаденост се грижат за жителите на селата – за Враниловци – Теодора Томова, за Гергини – Инна Цанева, Жълтеш – Ана Боянова, Гъбене – Марина Тодорова, Драгановци – Ивайло Марков, Донино – Ива Гъдева, Киевци – Пенка Петрова, Музга – Ивелина Атанасова, Чарково – Дияна Колева. 
За Поповци доверие гласувахме на млад и амбициозен човек – Елена Караколева, която има пълната подкрепа на досегашния кмет Румяна Иванова, а за Яворец – на Светозар Пъдевски. 

–––––––––––––––––––––
Материалът е платена публикация, публикувана във в. "100 вести" съгласно договор за отразяване предизборната кампания на ПП ГЕРБ за местните избори на 29 октомври. 2023.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни