Таня Христова спечели балотажа

Топ новина! Za-Tanya-Hristova-svoya-vot-dadoha-nad-66%-ot-glasuvalite
За Таня Христова своя вот дадоха над 66% от гласувалите
По-ниска избирателна активност на балотажа в Габрово

Таня Христова, издигната от партия ГЕРБ, е спечелила 66,58 на сто от отишлите да гласуват. Данните от обработените 100 процента от протоколите на Секционните избирателни комисии са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия. Опонентът на Христова, Даниел Петров от „Възраждане“ има 28,86 на сто. 

Опцията „Не подкрепям никого“ са избрали 4,55 на сто. 

По-ниска е избирателната активност на балотажа в община Габрово в сравнение с първия тур на местните избори.
На 29 октомври към 11.00 часа активността беше 10.4%, тоест бяха гласували 5 400 души от имащите право на глас 51 906 избиратели.
Днес, на балотажа, активността е 6.93% или 3 598 избиратели са дали своя вот към 11.00 часа. Това показват данните от ЦИК.
В Севлиево активността също пада в сравнение с първи тур – към 11.00 е 8.9%.
В Трявна картината е като в Габрово и Севлиево – по-ниска активност (12,37%).
Такава е тенденцията в цялата страна - активност 9.19%

Обновени данни към 16.00 часа:
Габрово - 18,36%
Севлиево - 23,54%
Трявна - 27,87%
страната  - 26,04%

На първи тур бяха избрани кметове само в осем областни града. В останалите 19 области днес се провежда балотаж.
Избори за кмет се провеждат в три от четирите общини на областта – в Габрово, Севлиево и Трявна 
На балотаж отиват и кандидатите за кмет в две села от община Габрово – Поповци и Драгановци.
В Севлиевска община втори тур се провежда  в Батошево, Горна Росица, Добромирка, Кормянско, Крушево и Стоките.
Изборният ден започна в спокойна обстановка.
Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Габрово
Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР Габрово са поели охраната на 208 секции на територията на областта. 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98, имейл izbori@mvr.bg, телефонна линия в ОДМВР Габрово – 066/800-865 и на e-mail odc.gabrovo@mvr.bg .

Звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ в Габрово, Севлиево и Трявна ще работят в днешния ден от 8:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. 

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

След приключване на изборния ден от пресцентъра на ОДМВР – Габрово съобщиха, че няма данни за възникнали сериозни инциденти и груби нарушения на обществения ред. Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите. В периода от 31 октомври до 5 ноември звената „Български документи за самоличност" са издали общо 6 удостоверения.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  • Потребител
    Anonymous 2023-11-10 11:45:30

    Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами----- https://min.lc/diabexin

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни