Таня Христова: Надеждата ми е, че всички обичаме нашия град, а молитвата ми – да бъде най-доброто за Габрово

Водеща! Blagodarya-i-na-tezi,-koito-ni-podkrepiha-i-okurazhiha!
Благодаря и на тези, които ни подкрепиха и окуражиха!
За мен беше важно по време на кметската кампания да бъда честна и напълно искрена с хората, да чувам и разбирам техните тревоги, очаквания, надежди

Г-жо Христова, на прага сме на местните избори, каква беше за Вас тази предизборна кампания, какво не успяхте да кажете на габровци?

Първо бих искала да им благодаря за доверието, срещите и разговорите през изминалия месец и да ги уверя, че в тази кампания участвах така, както винаги съм работила – открито, с много енергия, всеотдайност и внимание към всеки един. Слушах с внимание и запомних всяко предложение, съвет и критика. 
Благодаря на всички, които допуснаха мен и колегите ми до себе си, задаваха ни трудни въпроси и поискаха да предложим решения на техните проблеми. Благодаря и на тези, които ни подкрепиха и окуражиха. 

Какво трябва да бъде Габрово след 4 години? 

Предстои ни още много работа, още проблеми очакват своето решаване. Искаме Габрово да се превръща във все по-привлекателно за млади и предприемчиви хора, да има още по-качествено образование в училищата и детските градини, зелените политики и енергийната ефективност да подобряват качеството на живот, а потенциалът за иновации и бизнес, наред с творческите и културни инициативи, да го превръщат в притегателно място. Спортът, здравеопазването и социалните дейности трябва да останат непрекъснат ангажимент, а прекрасните ни села и крайните квартали да продължават да бъдат задължителна част от ключовите приоритети.
Ако искаме да преобърнем демографски тенденции на българските градове, трябва да не губим време, а да бъдем активни и да намираме възможностите, които ще позволят на нашия град да продължава да расте, да бъде предпочитан за инвестиции и успешен бизнес, да получава признание, да се гордее с младите си таланти. Вярвам, че заедно можем да дадем своя принос към успешното бъдеще на децата ни и по-доброто развитие на Габрово. Надеждата ми е, че всички обичаме нашия град и тази обич ще проявяваме всеки ден, а молитвата ми – да бъде най-доброто за Габрово!

Кметската надпревара отминава, какво трябва да запазим след нея и какво не трябва да забравяме като хора?

За мен беше важно по време на кметската кампания да бъда честна и напълно искрена с хората, да чувам и разбирам техните тревоги, очаквания, надежди. Да си искрен и откровен е част от задължителните условия, които трябва да ни свързват и след кметската надпревара. И трябва да помним, че всичко, което е фалшиво или неискрено, рано или късно излиза на светло.

Кое остава непреходно?

Всичко, което е божествено и към което ние като човешки създания имаме свободната воля да се стремим. Иначе, ако ме питате какво е непреходно след изборния ден, то е, че животът ще продължи по един или друг начин. Все пак, в нашите ръце е да направим така, че с разум и отговорност да има по-добри условия за живот и развитие в нашите градове и села.

Завършили сте Математическата гимназия в града. Кой е любимият ви учител?

Гордея се, че съм завършила едно от елитните училища на Габрово и че имах честта да се срещна с изключително отдадени преподаватели. Трудно е да отличиш най-добрия сред добрите и все пак ще кажа, че най-силно влияние върху нас по онова време имаше учителят ни по математика Вергил Димитров, който беше и директор на училището. С него часовете по математика се превръщаха в уроци и по житейски умения. Надявам се, че и днес в класните стаи на нашите деца има не просто учители, а истински мисионери.

Имате ли приятели от детството и ученическите години, с които продължавате да се срещате и до днес?
Да, за щастие имам съученици с които редовно се срещаме и поддържаме приятелска връзка. Радостен е фактът, че успяваме да се съберем за среща на випуска, без значение от географската ширина, на която сме избрали да създадем дом и семейство.

И накрая – с какво не бихте се разделили с цената на всичко?

С вярата, че Господ ни е създал с мисията да сме добри, да творим добро, да бъдем отговорни към бъдещите поколения и планетата, на която живеем, и да бъдем щастливи!


Материалът е платено интервю, публикувано във в. "100 вести" съгласно договор за отразяване предизборната кампания на ПП ГЕРБ за местните избори на 29 октомври 2023.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни