„Свиленград“ спечели дербито срещу „Бъки“

„Svilengrad“-specheli-derbito-sreschu-„B-ki“-
„Свиленград“ спечели дербито срещу „Бъки“

Отборът на „Бъки“ загуби второ поредно дерби в женската „А“ РХГ.

В изтеглена среща от 4-я кръг на първенството габровският тим отстъпи на „Свиленград“ в зала „Орловец“ с 23:24. Преди седмица момичетата на Веселина Златева бяха надиграни и от състава на „Етър“ във Велико Търново с 23:28. Така с две победи и две загуби „Бъки“ заема трето място във временното класиране, а след успеха в Габрово „Свиленград“ излезе еднолично начело с пълен актив от 8 точки.

Воденият от Тефик Парифтов и Зоя Стефанова тим на „Свиленград“ беше този, който допусна по-малък брой грешки в срещата и това му донесе победата. Гостенките стояха по-добре в защита през първата част и се възползваха от безидейните действия в атака на габровки и множеството подаръци, за да натрупат аванс от пет гола в средата на полувремето. „Бъки“ успя да намали на 8:10 в 26-та минута, но две поредни грешки в атака на Карина Съменова доведоха до ново увеличаване на разликата и на почивката „Свиленград“ се оттегли с аванс от пет гола – 9:14. Втората част започна с две попадения на домакините за 11:14. Веселина Златева очевидно бе успяла да мотивира състезателките си на почивката за малко по-добро представяне в дефанзивен план. Това доведе и до по-добри изяви на Моника Христова на вратата и след успешно завършени контраатаки в средата на полувремето „Бъки“ успя да направи пълен обрат – 21:20. Отборът на „Свиленград“ бе видимо притеснен и готов да загуби, но габровските хандбалистки се показаха като изключително любезни домакини. След груба грешка на Йоана Костова гостенките отново обърнаха резултата в 54-та минута (23:24) и това беше последното попадение в мача. Заключителните шест минути на домакините бяха достойни за шекспировата „Комедия от грешки“. Моника Христова беше страхотна на вратата, спаси изстрел на Кристина Миланова от седемте метра и се намеси великолепно в още няколко ситуации, с което даде достатъчно шансове на съотборничките си да спечелят този мач. Уви! Отборът на „Бъки“ сътвори куп глупости в края. Домакините подариха две топки в атака, пропиляха и два седем метрови наказателни удара. От бялата линия Стефани Петрова и Йоана Костова не успяха да уцелят рамките на вратата (!), а вторият наказателен удар беше само 12 секунди преди края.

Кристина Миланова реализира 10 гола за победата на „Свиленград“, 7 от тях от линията за изпълнение на седем метров наказателен удар. 8 попадения добави гардът Стефка Агова. За „Бъки“ по 6 гола отбелязаха Мари Томова и Стефани Петрова. Добри думи заслужават вратарките на домакините Моника Христова и Цветелина Владимирова, които отразиха общо 4 наказателни удара. Традиционно добра игра на вратата на „Свиленград“ показа и опитната Гергана Александрова.

Следващият двубой на „Бъки“ от първенството е на 28 ноември – гостуване на „Шумен 98“.

„Бъки“: Айя Инджова, Надежда Иванова, Йоана Костова-2, Карина Съменова-1, Виктория Христова, Цветелина Владимирова, Екатерина Стефанова-1, Иванела Арнаудова, Милица Колева-1, Славомира Христова, Рени Еремиева-2, Емилия Самуилова-4, Моника Христова, Мари Томова-6, Стефани Петрова-6.

Треньор: Веселина Златева.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни