Страхотният габровски мото талант Теодор Кабакчиев (Еконт, КТМ) стартира вчера в румънското RedBull Romaniacs 2020.

Топ новина! Teodor-Kabakchiev
Теодор Кабакчиев

17-тo издание на едно от най-трудните многодневни състезания по хард ендуро в света, част от световните екстрийм ендуро серии, започна с квалификация за време.

В условията на глобална пандемия, тази година организаторите премахнаха атрактивният пролог на затворено трасе, който се традиционно се провеждаше пред огромен брой зрители в центъра на град Сибиу, и го замениха с 18 километрово квалификационно трасе с една контрола. Теодор го измина днес за 46:14 минути и зае 10-то място, като изостана със 7 минути от времето на първия - Уейд Янг (Южна Африка, Шерко).

 

Близо 120 състезатели започнаха участие в RedBull Romaniacs 2020. Те са разделени в пет класа според уменията си – „Златен“, „Сребърен“, „Бронзов“ , Железен“ и „Атом“. Българският шампион, фирмен пилот на „Еконт“, е в „златния клас“, в който са и голяма част от топ състезателите на планетата, звезди в тази дисциплина като Уейд Янг (Южна Африка, Шерко), Били Болт (Великобритания, Хускварна), Греъм Джарвис (Великобритания, Хускварна), Алфредо Гомес (Испания, Хускварна), Мануел Летенбихлер (Германия, КТМ), Марио Роман (Испания, Шерко), Тадеуш Блазусиак (Полша, Гас Гас) и др. В следващите четири дни Тедо Кабакчиев ще се бори с тях в непристъпните планини около Сибиу.

 

“Предстои ми най-тежкото eндуро състезание в света. Пет дни каране по засукани пътеки из Карпатите, 150 км на ден или поставено във времеви рамки – от 6 до 8 часа на ден в максимално темпо. Малцина успяват да завършат “маратона”. Да видиш карирания флаг е постижение. Понякога има сиви и изпълнени с трудности дни, точно такива ми предстоят. Но аз отивам с желание да покажа възможностите си и изляза цветен на финала!“, сподели Тедо преди старта на румънското предизвикателство.

 

За Кабакчиев това ще бъде четвърто участие в RedBull Romaniacs. Най-доброто му представяне до момента е 15-то място пред 2017 година.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни