Стойно Георгиев за втора поредна година е №1 в Румъния!

Топ новина! <p>Стойно Георгиев отново е шампион на Румъния! Габровският пилот, който
Стойно Георгиев за втора поред

Стойно Георгиев отново е шампион на Румъния! Габровският пилот, който в родното първенство кара за „АРА Моторспорт“, а в северната ни съседка се състезава с лиценз към „Ауто Спийд“ (Букурещ), завоюва титлата в клас Х2 за 2014 г.

нната финансова помощ от фирма ЦЕН, Георгиев имаше възможността да участва и в най-отдалечения от България старт от шампионата по рали крос на Румъния, в Брашов, и да се бори за титлата. На практика обаче реална надпревара в клас Х2 не се получи.
Състезанието в Брашов беше прекратено заради нещастен инцидент по време на финала на най-мощните машини, при който беше блъснат съдия на трасето. След спирането на надпреварата подреждането на състезателите в Х2 беше направено спрямо времената им от квалификационните серии и на Стойно беше връчено отличието за третото място. И тъй като лидерът в генералното класиране преди последния кръг Георге Янку („Мицубиши Колт“) не участва в Брашов, спечелените от габровския пилот 15 точки го изведоха на върха.
Третото място зае Габриел Марин („Фолксваген Голф“). Преди последния кръг Марин изоставаше само с половин точка от Стойно Георгиев и се очакваше двамата да направят оспорван двубой за титлата в Брашов, но инцидентът го провали. Марин записа четвърто време в квалификациите на Х2 и в крайното класиране остана на точка зад вицешампиона Янку.
Така след титлата през миналата година в Х1 Стойно покори върха и в по-горния клас Х2, въпреки че през по-голямата част от сезона кара своето „Сузуки Суифт“ с „малкия“ 1298-кубиков двигател (б. а. клас Х2 е за машини до 1600 кубика). Подпомаганият финансово от фирма ЦЕН габровски пилот беше най-постоянен в представянето си и взе точки от всичките пет състезания от календара. Той се класира трети в Сибиу, Стефанещи и Брашов, а в Браду и Миовени записа четвърти места и приключи сезона с актив от 57 точки. Янку събра 55.5, а Марин завърши с 54.5.
Стойно допринесе и за шампионската титла на „Ауто Спийд“ (Букурещ) в отборното подреждане. Клубът от столицата записа три победи и две втори места в отделните кръгове и изпревари конкурентите си от Брашов „Рейсинг кар“ и „Рандом Тийм“. Точки за „Ауто Спийд“ донесе и Красимира Стоянова от Разград („Лада Самара“), която в България също се състезава за габровския „АРА Моторспорт“. Тя записа второ място в последния кръг и със спечелените 8.5 точки завоюва бронзовото отличие от румънския шампионат в клас Х1.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни