Стефан Вълдобрев представя “Книга за песните” в Музея на хумора и сатирата

Водеща! Stefan-V-ldobrev-predstavya-“Kniga-za-pesnite”-v-Muzeya-na-humora-i-satirata
Стефан Вълдобрев представя “Книга за песните” в Музея на хумора и сатирата
На 16 юни, четвъртък, от 18 часа в Залата на жирафите предстои представянето на “Книга за песните” на Стефан Вълдобрев в Музея на хумора и сатирата.

Габровската публика не трябва да очаква традиционното за такива случаи четене, а още и изпяване на подбраните за случая песни с акустична китара.

Книгата е нещо повече от музикална биография на твореца. Тя е своеобразен мост от чувства и случки, преплетени в едно, които отвеждат читателя до една човешка територия. В нея ни е позволено да бъдем точно такива, каквито сме - уязвими търсачи на щастие, хранещи се с музика и изкуство. Красивият том от над 360 страници включва текстове на песни, спомени и изповеди, снимки и факсимилета на тефтери и нотни тетрадки.

„Книга за песните”, издание на Книгомания, е първа книга на Стефан Вълдобрев, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея той се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни, като обхваща периода от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста може да се създаде хит.

Стефан Вълдобрев издава “Книга за песните” по случай своя 50-ти юбилей през 2020 година, по време на ковид пандемията. Представянето ѝ 2 години по-късно няма да е обичайното, въпреки че музикантът е съосновател на “Обичайните заподозрени”. Неговото творчество може да се усети с една определена настройка на сетивата, затова се подгответе за вълнуващо преживяване, което ще ви докосне по различен начин.

 

Надяваме се, че след прочитането й публиката ще изпита онова особено чувство, което кара кожата да настръхне – игличките, заради които всеки талантлив артист живее.

Гостите на представянето ще имат възможността да закупят „Книга за песните“ и да получат автограф от Стефан Вълдобрев.

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни