Стефан Стоев с втора победа в Румъния

Водеща! Stеfan-Stoеv-s-vtora-pobеda-v-Rumaniia
Trofeul-Opel-1-2019.jpg
Габровският топ пилот Стефан Стоев записа втора престижна победа в румънския автомобилен шампионат по планинско изкачване.

Родният ас, състезаващ се с брандирания в зелено-белите окраски на млечните продукти „Боженци“ болид „Силвър кар ЕF-10“, отвя конкурентите си в последния кръг от първенството на северната ни съседка проведен в Брашов (Румъния).

На старт застанаха 80 състезатели от Румъния и България с всякакъв вид машини. Стефан беше най-бърз във всяко едно от изкачванията на трасето. В първия състезателен манш пилотът ни постави и рекорд на 5000 метровото трасе, откакто се провеждат състезания на него - 2:14:004 мин. Във втория спря измервателната система на 2:16:596 мин. Наред с трофея за победата в генералното класиране, Стоев взе и купите за първо място в Категория 2 и клас E2-SC. Втори в генералното класиране на Trofeul Opel Bra?ov 2019 се нареди румънецът Богдан Кузма (Mitsubishi Lancer EVO 9), с 04:041 секунди изоставане в общото време, а трети завърши Николай Златков (Audi S1, +08,100 сек). В своята група E2-3000, Златков остана втори след Кузма. Зад Стоев останаха новите шампиони на Румъния в различните класове на местното първенство, пилоти с машини като Audi R8, Porsche 911 GT3, Speed Car GT 1000R, Radical SR4 и др.

Това е втора победа за Стефан Стоев в Румъния през този сезон. През юли той спечели 4-я кръг от автомобилния шампионат на Румъния по скоростно планинско изкачване в Решица. Между двете си участия в Румъния болидът на „Боженци“ триумфира и в едно от най-емблематичните състезания у нас - Планинско „Шипка-Дамасцена“. За съжаление, заради преврата по върховете на българския автомобилен спорт, Стефан Стоев и останалите родни топ пилоти в тази дисциплина на този етап предпочитат да карат в северната ни съседка, където се радват на изключително голяма популярност. Дали това ще се промени през следващия сезон - времето ще покаже.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни